Helsinkiläistä rasismia

Aluksi lainaus US:n uutispuolelta:

”Itä-Helsingin Vuosaaressa on vireillä poikkeuksellisen laaja kaupunkiuudistus, jossa viidesosa Meri-Rastilan asuinrakennuksista aiotaan purkaa uuden rakentamisen tieltä. Tarkoituksena on puuttua alueen segregaatiokehitykseen lisäämällä omistusasuntojen osuutta alueella merkittävästi, mutta myös yleisesti tehostaa potentiaalisen alueen käyttöä. Asuntopolitiikka on keskeinen keino segregaation vastaisessa työssä, sanoo pormestari Jan Vapaavuori.”

Ken ei tiedä, mitä segregaatio tarkoittaa, niin se on eri sosiaalisten ryhmien eriytymistä toisistaan omille alueilleen kaupungin sisällä. Se viittaa eri alueiden välille syntyviin eroihin, joita voivat olla esimerkiksi erilaiset elämäntavat, tuloerot, hyvinvointierot, kulttuurilliset erot ja muut sosiaaliset erot. 

Segregaatio alkaa usein työttömien, kouluttautumattomien sekä maahanmuuttajien keskittymisestä samoille alueille. Työttömyys, kouluttamattomuus ja maahanmuutto vieläpä kättelevät usein toisiaan.

Helsinki siis haluaa eroon segregaatiosta ja purkaa slummiutumiskierteen alussa olevat vuokrakorttelit. Kyseisissä kortteleissa asuu jo pitkälle segregoitunutta väestöä.

Meri-Rastila on yksi Helsingin monikulttuurisimpia alueita. Asukkaiden tulo- ja koulutustaso ovat kaupungin keskiarvoa matalampia. Alueen asukkaista 39 prosenttia oli muualta Suomeen muuttaneita vuoden 2018 lopussa. Prosenttiosuus on Suomen suurimpia ja on kasvusuuntainen.

Vapaavuoren mielessä on siis muuttaa vuokrakasarmit omistusasunnoiksi. Asunnoiksi, jollaisiin edes useilla työssäkäyvillä kantasuomalaisilla ei ole koskaan varaa.

Näin päästään siis näppärästi eroon tuhatlukuisesta joukosta epämiellyttäviä asukkaita. Vielä jos suunnitelma toimii, niin he siirtyvät Vantaan tai Espoon päänsäryksi, koska jostainhan heidän on saatava katto päänsä päälle. Jos he jäävät Helsinkiin, niin jokin toinen alue segregoituu, mikä ei lie Helsingin suunnitelmissa.

Rasismi on kätketty hienosti korulauseiden sekaan.

Kaupungin selkeä tavoite on siirtää köyhät ja vähävaraiset, johon ryhmään kuuluvat Meri-Rastilaan sijoittuneet maahanmuuttajat, jonnekin muualle ja varata tämä asujarakenteeltaan epäonnistuneeksi osoittautunut osa kaupunkia, eli kaistale Helsingin kultarannikkoa sinne paremmin sopiville kauniille ja rikkaille, joilla on varaa maksaa 6-7000 euroa tai enemmän per asuinneliö uudisasunnosta meren äärellä.

 

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu