Jenkitkin sen myöntävät, Ukraina on mahdoton panssareille

Iltalehti kirjoittaa, että Ukraina vetää amerikkalaiset Abrams tankit pois rintamalta. Jotenkin voisin kuvitella, että tämä toive on tullut Pentagonista Ukrainan armeijan menettyä lopullisesti jo viisi Abrams-vaunua taisteluissa ja useiden muiden vaurioiduttua. Tappiot eivät ole tulleet suinkaan yllätyksenä, koska saman kohtalon ovat kokeneet brittien Challengerit ja saksalaiset Leopard-taisteluvaunut. Abramseja ei sentään ole vielä saatu sotasaaliiksi ja viety näytille Moskovaan, kuten Leopardeille on käynyt. Yksi sellainen on saatu sotasaaliiksi täysin ehjänä.  Amerikkalaisten ensisijainen toive ei lie se, että yksikään Abrams päätyisi missään kunnossa venäläisiin käsiin.

Sotiminen on muuttanut luonnettaan ja suurimmaan vaaran aiheuttavat erilaiset droonit: ”Ukrainan on entistä vaikeampi suojella panssarivaunuja, kun venäläiset droonit havaitsevat ne ja ryhtyvät nopeasti ajojahtiin.”

Lehdistö kirjoittaa jatkuvasti Ukrainan droonisodasta ja hehkuttaa sen menestyksistä. Samaan aikaan aktiivisesti unohdetaan kertoa, että Venäjä käy samaa droonisotaa paljon suuremmilla resursseilla ja mahdollisesti jopa kehittyneemmillä aseilla kuin Ukrainan armeija.

Uutisointia ei voi tästä näkökulmasta pitää puolueettomana.

Nyt puhutaan mahdollisesta Venäjän tulevasta suurhyökkäyksestä.

Mieleeni palautuu historiasta puna-armeijan suurhyökkäys kesällä 1944 Karjalassa kohtsilleen tasan 80-vuotta sitten.  Hyökkäyksen toteutus oli resursseiltaan valtava ja johti Suomen puolustusasemien läpimurtoon kahdesti. Vain sattuma ja Saksasta saatu mittava sotilas- ja aseapu pelastivat Suomen kolmannelta läpimurrolta, eikä Salpa-linjan kestävyyttä tarvinnut koetella. Taistelijoistahan oli pulaa tuolloin myös Suomen armeijalla ja toisin kuin Ukrainassa, vanhoja miehiä kutsuttiin reservistä täyttämään rivejä. Ukrainassahan nuoria on säästelty iäkkäämpien kustannuksella. Nyt myös nuoret halutaan pakottaa sotaan keinolla millä hyvänsä.

Silmiini osui taannoin myös uutinen, jossa mainittiin, ettei Ukrainaa kiinnosta Fairchild Republic A-10 Warthog-rynnäkkökoneet, joista Yhdysvaltain armeija on luopumassa lopullisesti v. 2028 mennessä. Niistä todettiin lakonisesti, etteivät ne selviä etulinjan ilmatorjuntahelvetissä, joten niille ei ole käyttöä. Sama kohtalo oli sodan ensimmäisenä vuotena Venäjän SU-25 rynnäkkökoneilla, joita se menetti runsaasti Ukrainan ilmatorjuntatulessa.

Aika näyttää, pystyykö Ukraina toisintamaan Ihantalan ihmeen lännen aseavun tuella?

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu