Joe ”setä” Biden on oikeassa. Afganistanin on pärjättävä omillaan.

Yhdysvallat rakensi demokratiaa Afganistaniin kaksikymmentä pitkää vuotta. Työ maksoi tuhansien amerikkalaissotilaiden hengen tai terveyden ja sen rahalliseksi arvoksi on laskettu 2 biljoonaa dollaria. (Lue 2000 miljardia)
Vertailun vuoksi, Suomen valtion budjetti sijoittuu välille 60-70 miljardia euroa. Suurella vaivalla kasaan liimattu korttipakka romahti muutamassa viikossa hyvin pitkälti siihen, etteivät demokratiasta eniten nauttineet afgaanit olleet valmiita puolustamaan demokratiaansa omalla hengellään ja terveydellään, vaan toistivat kuuden päivän sodan mytologian. Nopeimmat häipyivät niin nopeasti rintamalta, että jopa taistelujalkineet jäivät niille jalansijoilleen.

Afganistanin presidentin sanotaan häipyneen toisaalle mukanaan tukku Afganistanin valtiolle kuuluvia varoja.

Kabulin lentokenttä on täynnä nuoria miehiä. Ainoat afganistanilaisnaiset, jotka pääsevät ääneen tämän mölyävän lauman ylitse, ovat jo muualle integroituneet maahanmuuttajat, jotka surkuttelevat Afganistaniin jääneiden naisten kohtaloa.

Länsimaiden tehtävänä olisi häätää nämä afgaanimiehet lentokentältä tarvittaessa vaikka konekivääritulella ja täyttää evakuointilentokoneet naisilla ja lapsilla. Näinhän länsimaissa toimittiin vielä silloin, kun kunnia ja omatunto olivat arvossaan.

Minulla on jonkinlainen mielikuva, että Suomessakin evakuoitiin naiset ja lapset sodan jaloista miesten mennessä rintamalle. Nyt vihreät nuoret vinkuvat erityisesti afgaanimiehiä pelastettavaksi myös tänne Suomeen.

Ottakoot herraisä Kalashnikovin käteensä ja taistelkoot! Nyt he hylkäävät naisensa ja lapsensa ja jättävät heidät talibanien armoille.

Biden on oikeassa. Länsimaisen arvoyhteisön tukema Afganistan ei ansaitse USA:n tukea, koska he eivät itse laita tikkua ristiin eikä Afganistanin kriisiä tule pitää amerikkalaisten kriisinä.

Kyse voi olla Yhdysvaltain sotilaallisesta tai diplomaattisesta arvovaltatappiosta, sellaisen voi aina niellä.

Samaan aikaan Biden säästää miljardeja käytettäväksi amerikkalaisten hyväksi heidän omassa kotimaassaan.

Kumman painoarvo kasvaa suuremmaksi, sen aika näyttää.

+16
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu