Johtaako Ohisalo oikeaa ministeriötä?

Sisäministeri Maria Ohisalo on tehnyt viime aikoina lukuisia ulostuloja, mutta vähemmissä määrin, jos ei lainkaan, oman ministeriönsä asioissa.

Viimeksi tänään hän ottaa Helsingin Sanomissa kantaa lauantaivieraan roolissa mm. verotukseen ja ilmastoasioihin.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006246269.html

Näkemykseni mukaan nämä asiat kuuluvat valtionvarainministeriön ja ympäristöministeriön rooteliin.

Ohisalon tehtäviin kuuluvat valtion sisäiseen turvallisuuteen liittyvät seikat. Hänen pitäisi siis ottaa kantaa mm. seuraaviin asioihin:

Sisäministeriön alaisuudessa toimivat poliisihallitus ja maahanmuuttovirasto, jotka ohjaavat oman toimialansa operatiivista toimintaa. Rajavartiolaitos vastaa koko Suomen rajavalvonnasta ja hätäkeskuslaitos hätäkeskustoiminnasta Manner-Suomessa. Muita sisäministeriön alaisuudessa toimivia laitoksia ovat pelastusopisto ja kriisinhallintakeskus, joka siirtyi hallinnollisesti sisäministeriön yhteyteen vuoden 2019 alussa. Suojelupoliisi on sisäministeriön alainen poliisiyksikkö.

Sisäministerin olisi hyvä hoitaa oman ministeriönsä asiat ja ottaa kantaa niihin. Esimerkiksi poliisin asiat ovat melko lailla retuperällä juuri tällä hetkellä, vaikka yksittäisistä onnistumisista onkin syytä esittää kiitokset.

nimim. onks pakko, jos ei haluu?

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu