Jonakin päivänä en enää jaksa tehdä ohjelmapäivityksiä

Otsikko on lainattu erikoislääkäri Ari Mönttisen HS:n mielipidekirjoituksesta.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008866757.html

Mönttinen on aivan oikeassa. Digitaalisia laitteita on päivitettävä jatkuvasti ja niihin on keksittävä yhä uusia ja pidempiä salasanoja, varsinkin työnantajan laitteisiin. Naurettavin, mihin olen törmännyt, oli eräs julkishallinnon palvelu, johon oli keksittävä 20-merkkinen salasana.

Myös monet omassa kotikoneessa olevat softat ja applikaatiot pakottavat myös keksimään hankalasti muistettavia salasanoja, koska eivät hyväksy esim. salasanaksi sanaa salasana.

Muistaakseen kaikki mahdolliset salasanat ja käyttäjätunnukset, on luotava itselleen tietty formaatti ja erilaisia muistisääntöjä. Tai sitten kirjoitettava salasana Post-it lapulle ja liimattava se näyttöön kiinni.

Ei ihmekään, että monet iäkkäämmät luopuvat laitteista, joita ei voi käyttää yksinkertaisella PIN-koodilla.

Jos auto olisi tietokone, se vaatisi käynnistyäkseen ensin yhden salasanan tai PIN-tunnuksen ja liikkeelle lähtiessään vielä toisen salasanan. Vasta sitten pääsisit liikkeelle.

Ja jos unohtaisit salasanan, sinun pitäisi soittaa tehtaalle, jossa salasanasi palautetaan, jos muistat äitisi syntymäajan ja koirasi nimen.

+7
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu