Jotain rajaa

Päivän iltasanomat otsikoi USA:ssa kuolleen koronaan jo enemmän ihmisiä kuin Vietnamin sodassa.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006488202.html?utm_campaign=tf-IS&utm_term=9&utm_source=tf-other

Samaan aikaan CDC:n raporteista (Centers for disease control and prevention) on nähtävissä, että 2017-2018 Yhdysvalloissa kuoli kausi-influenssaan tai sen aiheuttamiin komplikaatioihin 61099 ihmistä, mikä sekin ylittää reilusti Vietnamin sodassa kuolleiden lukumäärän.
https://www.cdc.gov/flu/about/burden/2017-2018.htm
En muista nähneeni mediassa asiasta minkäänlaista vertailua Vietnamin sotaan.

Kuten korona, myös influenssa kaataa hautaan enimmäkseen ikäihmisiä. Miksi heitä suojellaan nyt voimaperäisesti koronalta, kun he ovat saaneet kuolla aivan rauhassa influenssaan? Sama ilmiö on toistunut Yhdysvalloissa joka vuosi. ihmisiä on menehtynyt siellä kausi-influenssaan vähimmilläänkin kymmeniä tuhansia.

Entäpä Ruotsissa influenssa 2018-2019?

” Among patients who received a laboratory-confirmed flu diagnosis, 505 (3.8 percent) had died within 30 days. In total, 88 percent of deaths were among people aged 65 years and older. The proportion of patients who died increased with increasing age.”
https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/i/influenza-in-sweden/?pub=63511

Koronaan on Ruotsissa kuollut reilut pari tuhatta ihmistä, joista huomattavan merkittävä osa erilaisissa vanhain- ja hoitokodeissa asuvien keskuudessa. Heistä joka tapauksessa useita satoja olisi tilastollisesti menehtynyt kausi-influenssaan.

Missä vertailu siitä, että korona on tappanut enemmän ruotsalaisia kuin toinen maailmansota kokonaisuudessaan?

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu