Joulun TV-tarjonta

Netissä käydään keskustelua siitä, miksi perinteinen jouluelokuva Die hard (Bruce Willis)  jää näyttämättä jälleen kerran nyt jouluna.

No, eihän Die hard elokuvalla ole sen enempää yhteistä joulun kanssa kuin George Michaelin renkutuksella last christmas. Se ei tee joulua eikä joulutunnelmaa, että hoetaan joulu, joulu… tai christmas, christmas.

Kuitenkin MTV:n selitys sille, miksi Die hardia ei faneille esitetä on se, että vastahan se esitettiin pikkujouluaikaan ja ettei tulisi liian tiuhaan uusintoja. Surkuhupaisaa kuitenkin on se, että kanavapakettien myötä lähestulkoon jokainen TV:ssä näkyvä elokuva uusitaan viikon sisällä useaan otteeseen saman kanavanipun eri kanavilla.

Rehellinen voisi olla edes jouluna.

En kaipaa valtaa, loistoa sen enempää kuin Die hard-elokuvaakaan. Ennemmin katson vaikka Pekka Parikan ohjaaman ja Antti Tuurin romaaniin perustuvan Talvisota elokuvan. Sen kohtaus, jossa suomalaiset sotilaat nousevat jouluaattona juoksuhaudoissa seisomaan, ottavat lakin päästä ja laulavat enkelit taivaan niin että taivaankansi raikaa, vaikka iivana ampuu tykeillä samaan aikaan keskitystä, on paljon jouluisampaa, kuin mikään tekoviritetty mukajoulu. Ja se kohtaus perustui vieläpä tositapahtumiin.

Samanlainen joulun ihme koettiin ensimmäisessä maailmansodassa 1914. Upseerit joutuivat pakottamaan kuolemanrangaistuksen uhalla sotilaat sotimaan uudelleen toisiaan vastaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Joulun_aselepo

Hyvää jolua kaikille…

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu