Juhannus, se juhlista vaarallisin

Juhannus on monin tavoin vaarallinen juhla, kenties juhlapäivistä se vaarallisin.

Juhannuksena hukkuneiden määrä on jokavuotinen visailun kohde; varmaa on se, että jossain hukutaan, epävarmaa on vain se, moniko ui sen viimeisen kerran.

Lämmin sää houkuttelee porukkaa vesille, joten pystypissaajat ovat jälleen kerran hengenvaarassa, ellei veneessä ole ämpäriä tai isommissa käymälää. Usein myös uimarit hörppäävät jotain muuta kuin miestä väkevämpää nautittuaan ensin miestä väkevämpää. Neste keuhkoissa ei paranna kelluvuutta.

Liikenteessä kuolee taatusti joku, ellei useampiakin. Kiire tappaa eikä kannata ajaa sataa, jos sataa, varsinkaan kesäkurrilla, joiden urat ovat matalammat kuin tien pinnan urat.

Joku saa myös puukosta ja melkoinen määrä ihmisiä nyrkistä. Maakuntien poliisilla on taas kesäsesonki, kun rouvat ovat hellan ja nyrkin välissä ja isännät hiilenä, kun grilli ei syty, kun sytytysneste meni väärään kurkkuun.

Ainoastaan Helsinki rauhoittuu, kun maalaiset palaavat pieneksi hetkeksi kotikonnuilleen. Ruuhkista ei tietoakaan ja kaupungilla turistit ihmettelevät, missä suomalaiset oikein luuraavat.  Heitä on onneksi palvelemassa sankka joukko maahanmuuttajia, jotka eivät suomalaisten onneksi tiedä, mikä juhannus on. Muutenhan töissä ei olisi kukaan.

Juhannus on tänä vuonna poikkeuksellisesti vaarallinen myös ulkopoliittisesti. Media hehkuttaa nyt Venäjän vaarallisuutta joka tuutista ja tähän on intoutunut myös aiemmin järkevänä pitämäni ulkoministerimme. Kuinkahan monelle varusmiehelle on iskenyt jussina ”kines” Venäjän aiheuttaman uhkan johdosta? Veikkaan, ettei kovinkaan monelle, koska juhannus on tärkeä myös varusmiehille. Rynnäkkökivääri ei korvaa morsianta, vaikka sitä varusmiehen morsiameksi leikillisesti kutsutaankin.

Toisaalta, jos olisin hyökkäämässä Suomeen, niin hyökkäsin nimenomaisesti juhannusyönä klo 04.00, jolloin Suomi on kuin Herran kukkarossa, puolet kansasta täysin kyvyttömänä tekemään yhtään mitään ja osa niistäkin, jotka jotain voisivat tehdä, olisivat tavoittamattomissa mökeillään tai lomamatkalla jossain päin Suomea, kuten ennen matkapuhelinten aikaa radiossa vielä kuuluteltiin.

Kaikista tunnetuista ja tuntemattomista vaaroista huolimatta turvallista juhannusta kaikille.

Muistakaa, ettei ole luonnonlaki joutua onnettomuuteen tai väkivallan kohteeksi. Niiltä pystyy välttymään toimimalla järkevästi.

Klada vapen eiku hyvää juhannusta!

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu