Kansallinen homeongelma, mielikuvitusta ja mielenterveysongelmia?

Jani Kaaro kirjoittaa homeongelmaisten supernenistä kolumnissaan YLE:llä

https://yle.fi/uutiset/3-11439096

Jani Kaarolla ei itsellään oletettavasti ole vakavaa homealtistumista ja sitä myöten kehittynyttä supernenää, koska hän kirjoittaa suggestion vaikutuksesta ryhmäkäyttäytymisessä. Homeongelma ei kuitenkaan ole ryhmän ongelma, vaan aina yksilökohtainen. Olen itse työskennellyt tiloissa, joissa oli työturvallisuusviranomaisen tutkimana home- ja sädesienilöydöksiä kokematta koskaan mitään ongelmia. Samaan aikaan osa samoissa tiloissa työskentelevistä kollegoista koki erilaisia, jopa vakaviakin oireita. Muutama joutui vaihtamaan työpaikkaa sisäilmaongelmien johdosta. Heitä luonnehdittiin helposti tyhjästä valittajiksi.

Henkilökohtaiseksi homeongelma muuttui, kun läheiseni sairastui vakavasti homeoireisiin työskenneltyään tiloissa, jotka oli rakennettu 70-80 luvun taitteessa ja jotka oli virallisesti todetut kosteusvaurioisiksi, mutta joissa ongelma oli suomalaiseen tyyliin peitetty uudella maalilla ja kukkaverhoilla. Siihen asti täysin perusterve ihminen muuttui jatkuvasta hengitysteiden tulehduksista kärsiväksi ihmisraunioksi, jolla jatkuva matala kuume ja päänsärky olivat tuhota koko työuran. Törkeimmillään esimiehet kyseenalaistivat oireet ja syyttivät läheistäni epäsuorasti MT-ongelmaiseksi nilittäjäksi.

Olisin lähtenyt prosessoimaan asiaa oikeusteitse todisteina mm. nippu lääkärien allekirjoittamia todistuksia jatkuvista hengitystietulehduksista, mutta läheiseni ei prosessia jaksanut. Asia jäi silleen.

Sen sijaan hän vaihtoi työpaikkaa. Nyttemmin hän työskentelee pari vuotta vanhassa rakennuksessa, jossa ilmanvaihto toimii. Mitään oireita ei enää ole ja elämä kukoistaa. Sairauspoissaolot ovat pudonneet 100%.

Terveisiä vaan Jari Kaarolle.

Mitä tulee superneniin, niin läheiseni saa edelleen oireita, jos hän joutuu vierailemaan vähänkään pidemmän aikaa tiloissa, joissa on sisäilmaongelmia. Niinpä voisi sanoa, että hänelle on muodostunut supernenä. Altistumisesta seuraa vähintäänkin jomottava päänsärky ja vähänkään pidemmästä oleskelusta nousee myös kuumetta.

Hän onkin suunnitellut jo uraa mm. homekoirana. Siitähän voi laskuttaa kuulemma satoja euroja tunnilta.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu