Karambit

Karambit

Löyhissä yhteenliittymissä liikkuva pääkaupunkiseudun nuoriso on kunnostautunut kuluvana vuonna tekemällä useita henkirikoksia ja niiden yrityksiä sekä törkeitä pahoinpitelyjä. Tekovälineeksi on useimmiten valikoitunut jokin teräase. Päivän iltalehti kirjoittaa eräästä väkivaltatapahtumasta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6a667085-bd02-48f7-bd2a-678fd3fd27df

Koska uutisessa on erikseen mainittu karambit, mutta ei ole vaivauduttu sellaisesta kertomaan sen enempää tai laittamaan esille viitekuvaa, teen sen toimituksen puolesta.

Karambit on ns. kynsiveitsi, jota pidetään teräaseista kaikkein vaarallisimpana sen erityisen muotoilun johdosta. Partaveitsen terävä terä on hiottu molemmin puolin ja kahvan rengas mahdollistaa aseen näppärän pyörittämisen kämmenen ympäri. Kuten kuvasta näkee, karambitilla ei vuolla nuotiotikkuja eikä leikata pihvejä. Sen ainoa käyttötarkoitus on vahingoittaa toista ihmistä mahdollisimman ilkeällä tavalla.

Yleensä karambitia käytetään ihon ja lihasten viiltämiseen, leikkaamisen ja repimiseen ja verisuonten katkomiseen. Toinen puoli terästä leikkaa ja toinen repii. Karambitin käyttäminen pistämiseen osoittaa sen, ettei karambitin käyttäjä ole osannut käyttää sitä. Karambitin tehokas käyttäminen vaatiikin runsaasti harjoittelua, jopa vuosien perehtymisen. On huomattavaa, että taitava karambitin käyttäjä pystyy surmaamaan helpohkosti jopa suojaliiveihin pukeutuneen sotilaan tai poliisin.

Filippiineillä ja Indonesiassa veitsi tunnetaan ”tiikerin kyntenä.”

Veitsestä ei ole paljoa suomenkielistä tarinaa, mutta englanninkielistä senkin enemmän. Tässä hieman viitettä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Karambit

Miksi filippiiniläiset loivat karambitin kaltaisia aseita? Karambitin ja vastaavien aseiden historia juontaa aina aikakauteen, jolloin espanjalaiset kolonisoivat/terrorisoivat aluetta. Espanjalaisilla sotilailla oli vahvat haarniskat, joihin eivät nuolet ja keihäät purreet. Siksi piti kehittää aseita, joilla päästiin haarniskan suojauksen ohi, kaulaan, ranteisiin, nivustaipeisiin ym.

Näitä siis löytyy pilttien pienoisten taskuista.

Dressmannin sanoja lainatakseni: ”Onneksi olkoon Suomi.”

+7
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu