Kastehelmi, Kari ja Toveri yhdistäneet voimansa

Vapauttakaa Leopardit on troikan johtava sanoma vuoden 2023 aluksi.

Luulisi sotatieteitä hallitsevien ihmisten ymmärtävän, etteivät panssarivaunut ole minkäänlaisia sateentekijöitä Ukrainan aroilla. Jos ne sitä olisivat, Ukraina olisi miehitetty jo aikaa sitten. Länsimaiden on täysin turhaa lähettää uusimpia taisteluvaunujaan nolattavaksi Ukrainan lakeuksille, jossa tasaista mustaa multaa ilman minkäänlaista näkösuojaa riittää satojen kilometrien matkalta. Maasto ei suosi painavia taisteluvaunuja, jotka joutuisivat tukeutumaan pääasiallisesti olemassa oleviin tieuriin. Jopa venäläisten Leopardeja huomattavasti kevyemmät T-72 vaunut ovat Ukrainassa vaikeuksissa, koska maaperän kantavuus vaihtelee todella paljon.

Leopard-panssarivaunut eivät ole myöskään millään tavalla immuuneja Venäjän kuusi-kahdeksantuumaisia tykistöammuksia tai pst-ohjuksia vastaan ja ilman Ukrainan täydellistä ilmaherruutta ne olisivat kuin kalkkunat kiitospäivää edeltävällä viikolla. T-90 vaunun 125 mm köyhdytetyllä uraanilla täytettyä ammusta ei myöskään pidä väheksyä, jos vaunu ampumaetäisyydelle pääsee. Köyhdytetyllä uraanilla ladattu ammus on suunniteltu saattamaan inertiallaan vaunun miehistön toimintakyvyttömäksi, vaikka ammus ei läpäisisikään panssaria. Venäläisten T-14 on toistaiseksi ainoa tankki maailmassa, jossa tämä asia on otettu huomioon. Yhtäkään T-14 vaunua ei Ukrainassa ole tosin nähty eikä niiden todellinen määrä liene niin suuri, että niitä voitaisiin käyttää operaatioissa kovinkaan laajalti.

Troikalla näyttäisi olevan kova tarve nähdä, miten Suomen Leopardit pärjäisivät tositilanteessa. Suomen peitteisessä maastossa niiden toimintaedellytykset olisivatkin huomattavasti paremmat, kuin Ukrainan aroilla. Järkevämpää olisi Leopardien taktisesta käyttämisestä kysyä vaikkapa turkkilaisilta, joiden Leopardeja ovat kurdit onnistuneet tuhoamaan. Kannattaa muistaa, etteivät edes Jenkkien Abramsit tai Israelin Merkavat ole tuhoutumattomia. Niidenkin hylsyjä makaa Lähi-idän aavikoilla.

Ukraina ei selviä pelkkiä maavoimia vahvistamalla, koska ne ovat täysin suojattomia, jos ilmaherruutta ei ole.

Laittakaa pakettiin 100 kpl A-10 Warthog rynnäkkökoneita ja sama määrä F-16 hävittäjiä niiden tueksi, niin silloin esityksessä on jotain järkeä.

PS: Marder ja Bradley eivät ole taisteluvaunuja.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu