Kelpaisiko Academi ulkoministeri Haavistolle?

Päivän Ilta-pulu kirjoittaa, että ulkoministeri Haavisto on huolissaan siitä, että suomalaissotilaat saattavat joutua Malin operaatiossa kasvokkain pahamaineisen venäläisen yksityisiä turvallisuuspalveluja tarjoavan Wagner yrityksen sotilaiden kanssa. Tietysti olisi hyvä aloittaa kysymällä, että mitä helvettiä suomalaissotilaat ylipäätään tekevät sellaisessa Jumalan hylkäämässä paikassa kuin Mali?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/decb97e6-7caa-4123-8961-402a33b45dff

Seuraavaksi tulisi kysyä, että kelpaisiko Haavistolle suomalaissotilaiden kumppaniksi paremmin amerikkalaisyritys Academi, joka vielä Irakin sotien aikaan tunnettiin pahamaineisena Blackwaterina ja jonka palkkasotilaat syyllistyivät lukuisiin sotarikoksiin toimialueellaan.

Mitä eroa on siinä, onko tähtäimessä venäläinen, amerikkalainen tai vaikkapa ranskalainen palkkasotilas? Mustaihoisia ei saa tietenkään tähdätä. Sehän olisi kolonialismia ja rasismia.

Haaviston olisi hyvä pohtia, miten suomalaissotilaat saataisiin pois maailman kriisipesäkkeitä jollain muulla tavoin kuin sinkkiarkussa.

Suomen valtiolla ei kertakaikkiaan ole varaa toimia edes maailman kyläpoliisina, saatikka missään muussa kokoaan isommassa roolissa. Jo nyt ulkomaan operaatioiden kustannukset ovat valtion talouden kannalta kestämättömällä tasolla.

+7
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu