Kenkien korjaajan sensuuri ei poista realiteetteja

Ukrainan sotaan jopa fanaattisen kiihkeästi suhtautuvana kirjoittajana tunnettu Suutari on erikoistunut sensuroimaan vastakkaista näkemystä edustavia kirjoituksia siltä osin kuin kirjoitukset ovat Suutarin poistettavissa.

Kiihkeyden todistaa Suutarin blogikokoelma, jossa kirjoitusten valtaosa käsittelee Ukrainan sotaa, jota Suutari käsittelee lähinnä Kiovan hallitsemien tiedotusvälineiden näkökulmasta.

Viimeisin sensuroitu kirjoitukseni koski Suutarin julkaisemia, Ukrainan esittämiä lukuja tuhotusta venäläiskalustosta. Kyseisten lukujen mukaan, mikäli ne pitäisivät paikkansa, Venäjän hyökkäysvoiman olisi pitänyt tyrehtyä jo aikaa sitten, koska kalustoa ei enää ole.  Sen sijaan, että Suutari olisi vaivautunut pohtimaan asiaa järjellä, hän poisti kirjoituksen.

Eikö ole pikemminkin huolestuttavaa, jos Venäjä kykenee, sen lisäksi, että korvaamaan menettämänsä kaluston, myös lisäämään sitä rintamalla. Myös taistelijoiden määrä kasvaa, vaikka kaiken järjen mukaan määrän pitäisi vähentyä, jos luku 500 000 olisi lähelläkään paikkansapitävyyttä.

Minkäänlaista pakkoa ei US palstalla ole käydä debattia, mutta asiapitoisten kirjoitusten poistaminen vain siksi, ettei pidä kirjoittajasta tai kirjoittajan näkemyksistä, on suorastaan naurettavaa ja erityisesti lapsellista. Se myös kertoo hyvin paljon bloggaajasta itsestään.

Kyseinen henkilö on erikoistunut samalla käymään kiinni henkilöön, jos muuta kirjoitettavaa ei ole. Valitettavasti hänellä on tässä asiassa runsaasti hengenheimolaisia. Osaa heistä olen joutunut jopa muistuttamaan siitä, missä kulkee henkilöön käyvän kirjoittelun laillisuuden rajat.

Erityisen hankalaksi Suutari heittäytyy tilanteissa, joissa hän toistaa Ukrainan levittämää, varsin yksipuolista sotapropagandaa sellaisenaan ja kommenteissa pyritään muistuttamaan, että peilillä on kaksi puolta.

Näin ollen on varsin mieltä keventävää todeta, etten ole mielipiteineni yksin.

Sodan realiteetit eivät muutu miksikään sillä, että vastakkaisia näkemyksiä siivotaan pois keskusteluista.

En näe minkäännäköistä Venäjämyönteisyyttä siitä, että muistuttaa Venäjän sotilaallisesta vaarallisuudesta, enkä ymmärrä, miten joku näkee trollin, jos mainitsee, ettei Venäjän armeija ole kehitysmaa-armeija.

Länsimaisen median yksipuolinen ja Ukrainan kannalta ylioptimistinen kirjoittelu antaa väärän kuvan kokonaistilanteesta, joka on Ukrainan kannalta juurikin tällä hetkellä äärimmäisen kriittinen. Erityisen kriittiseksi tilanteen muodostaa myös se, että länsi kaivautuu tapahtumiin mukaan yhä suuremmalla innolla.

Suursotaan tarvittavat ainekset alkavat olla jo kasassa. Enää tarvitaan vain kansalaisten yleinen hyväksyntä sotaan osallistumiselle. Mutta kuten sodilla yleensäkään, NATO:lla ei ole mitään järkevää tekosyytä osallistua sotaan Ukrainassa.

Kansalaisille esitetään, että Ukraina käy sotaa puolestamme. Viimeistään tässä vaiheessa tulisi esittää kysymyksiä siitä, miksi Ukrainassa oikeastaan soditaan?

Vajaat sata vuotta sitten käytyyn toiseen maailmansotaan liittyy siihenkin vielä valtavasti kysymysmerkkejä. Tuon sodan vielä olemassa olevat arkistot aukeavat vasta 2040-luvulla, jos silloinkaan.

Seuraavasta suursodasta ei jää mitään arkistoistavaa. Siellä ei sotapäiväkirjoja ehditä kirjoittelemaan, kun nahka liukenee kynää pitelevistä sormista.

 

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu