Ketkä Suomen reservistä eivät osallistu etulinjan rintamataisteluihin

Poislaskettavia ovat lähestulkoon kaikki Suomen miespuoliset poliisit (n. 60% kokonaismäärästä 7300-7400) ja palomiehet (4000)

Etulinjaan ei pistetä myöskään lääkäreitä, joista ehkä noin puolet, eli noin 10 000 varusmiespalvelun käyneitä miehiä.

Ne prosessiteollisuuden työntekijät, jotka ovat jossain tekemisissä huoltovarmuuden kanssa. Eli polttoaineiden jalostus ja voimalaitokset eivät pysähdy väenottoon ennen kuin risteilyohjus pysäyttää tuotannon. Puhutaan tuhansista käsipareista.

Merkittävä osa kuljetusalan toimijoista jne…rautatie- ja erityisesti kumipyöräliikenteen on toimittava kriisitilanteesta huolimatta samoin kuin meriliikenteen kuljettava.

Suomen n. 280 000 miehen sotilaallinen vahvuus laskee kuin lehmän häntä, kun sotatoimista tosiasiassa vapautettu osa reserviä jätetään luvuista pois.

Pieni kansa on pieni…sille ei voi mitään. Joka paikkaan ei vain riitä porukkaa.

Kuuntelin autoradiosta ohjelmaa, jossa puhuttiin Venäjän tappioista Ukrainassa. Lähde oli joku brittiläinen tutkimuslaitos, mutta valitettavasti en sen nimeä lähetyksestä kuullut. Tutkimuslaitos arvioi kaatuneiden venäläisten määräksi 80 sotavuorokauden aikana reilut 20-25 000 sotilasta, joista jopa viidennes olisi upseereita. Tosiasiallinen luku lienee suurempi ja Venäjän oma ilmoitus tietysti puolta pienempi. Upseerien suuri osuus oli hämmästyttävä ja tutkimuslaitos oletti, että upseerien suuri kuolleisuus johtuisi siitä, että erinäisten ongelmien mm. viestiliikenteen osalta he joutuisivat ottamaan suuriakin riskejä.

Venäjä on näköjään petrannut sitten Suomen talvisodan, jossa 104 sotapäivän aikana kaatui tai haavoittui yli 200 000 Neuvostoliiton sotilasta.

Kollaan rintamalla kaatuneet punasotilaat kasattiin suuriin kekoihin, joiden korkeus oli pahimmillaan yli kolme metriä. Kaatuneiden ruumiiden jäännöksiä löytyy taistelupaikoilta vielä tänäkin päivänä.

Venäläisten kalustotappioita Ukrainassa en ryhdy luettelemaan, koska ne perustuvat pääasiassa ukrainalaisten ilmoituksiin ja osa ilmoituksista menee joka tapauksessa propagandan piikkiin. Osaa ns. tuhotuista panssariajoneuvoista ei ole tuhottu siten, että kohde olisi lopullisesti pois luettelosta.

Suomalaiset tuhosivat talvisodassa oman ilmoituksen mukaan yli 3000 panssariajoneuvoa, mutta tosiasiassa luku jäi kahden tuhannen paikkeille, koska venäläiset hinasivat aina mahdollisuuksien mukaan pois ja korjasivat suomalaisten ”tuhoamia” tankkeja uusiokäyttöä varten. Joitain yksittäsiä tankkeja ”tuhottiin” jopa kolmasti. Tämä on ilmennyt myöhemmin venäläisistä lähteistä, kun arkistot avautuivat tutkijoille.

+2
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu