Korealainen metafora

Korealaiset ovat mestareita ottamaan yhteiskunnallisesti kantaa väkivaltaviihteen keinoin.

Uusin Netflixin hittisarja Hellbound on jatkumoa maailmanhitiksi nousseelle Squid game sarjalle ollen tosin tiiviimmäksi pakattu ja paljon kysymyksiä auki jättävä sarja.

Etelä-korealainen Hellbound ottaa kantaa koronaepidemiaan, vaikka sarjan teemaa on muutettu uskonnolliseen suuntaan. Juoneen kuuluu, että enkeli ilmestyy satunnaisille ihmisille ja ennustaa niden joutuvan helvettiin tiettynä päivämääränä ja kellonaikana. Kyseisen ajankohdan osuessa kohdalle demonit ilmestyvät ja hoitavat ennustuksen täytäntöönpanon.

Uskonnolliset kiihkoilijat pääsevät valtaan ja alkavat jahdata ihmisiä, jotka kyseenalaistavat uskonkiihkoilijoiden vallan ja jotka saavat varmistuksen epäilylleen, kun ilmenee, että helvettiin eivät joudukaan pelkästään syntiset, vaan satunnaisesti kuka tahansa, jopa vastasyntynyt vauva.

Mutta vauvapa ei loppujen lopuksi joudukaan manalan syövereihin, vaan pelastuu hornalta kuin ihmeen kaupalla.

Ikävä kyllä sarja ei anna vastauksia siihen, mistä demoninen vitsaus oli peräisin ja mihin se loppuu, mutta yhtäläisyyksiä koronaan ilmiönä sarjassa on havaittavissa sitäkin enemmän. Taattuun korealaiseen tyyliin.

Älä katso, jos silmitön väkivalta etoo.

0
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu