Koronarokotteen funktio?

Päivän aviisi uutisoi Delta-muunnoksen puskevan elimistöön kahdenkin rokotteen jälkeen. Nuha voi tulla, mutta suoja vakavaa tautia vastaan on hyvä.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008203905.html

Tämä on nähtävissä mm. Israelissa, jossa sairaalat täyttyvät rokotetuista. Israel panosti koronarokotuksiin ja on maailman ns. rokotetuin maa.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008106318.html

Mutta mikä loppujen lopuksi koronarokotteen funktio on, jos nuha voi tulla, tai kuume, tai lieviä hengitystieoireita? Suurimmalla osalla koronan virallisesti sairastaneista oireet ovat olleet samaa tasoa ja osa on selvinnyt niin lievin oirein, ettei ole käynyt edes testissä, kun ei ole huomannut koko tautia. Olisi naurettavaa väittää, että kaikki tartunnat olisi Suomessa havaittu ja tilastoitu.

Jos Suomeen joku halajaa koronapassia, niin tällöin ihmisille tulee antaa mahdollisuus käydä ilmaisessa vasta-ainetestissä, jotta voidaan todeta, onko korona jo sairastettu ja sitä kautta saatu luontainen immuniteetti. Eikö sellainen olisi yhdenvertaisuutta, jos mikä? Koronan huomaamattaan sairastaneita saattaa löytyä vaikka kuinka paljon.

Voisivatko Nohynek ja Rämet vihdoinkin kertoa kansalle, miksi rokotettuja pitää suojella rokottamattomilta, jos nuha voi tulla, mutta suoja vakavaa tautia vastaan on hyvä?

Ei tässä nyt kuitenkaan mistään mustasta surmasta ole kyse eikä vampirismista tai zombie-epidemiasta.

Onko kysymys kuitenkin siitä, että jos rokote toimisi, kuten testatut rokotteet yleensä toimivat, laumasuoja olisi saavutettu jo ajat sitten.

post scriptum:

Aake Kalliala 70v. sairasti koronan

*https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/7188e4df-a2c4-48c3-bdec-ea15755c5406

Olin itse siinä luulossa, että kaikki vanhukset ovat saaneet Suomessa koronarokotteen. Missään uutisessa ei ole mainintaa siitä, oliko Kalliala rokotettu vai ei.

+7
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu