Kuinka monta sotavangiksi jäänyttä ja kaatunutta USA:n kansalaista Ukrainassa USA kestää

Venäjän puolustusministeriö ilmoitti taannoin saaneensa vangiksi kaksi Yhdysvaltain kansalaista Ukrainassa. Molemmat entiset merijalkaväen taistelijat otettiin tiettävästi vangiksi taisteluissa lähellä Harkovaa Ukrainan koillisosassa. Mediassa on jo julistettu Ukrainassa myös kaatuneen Yhdysvaltain kansalaisia.

Yhdessä viimeisimmistä Venäjän tiedotteista mainittiin, että Ukrainan armeija olisi pakon alla evakuoinut jenkki- ja brittisotilaita, sekä eläviä että kuolleita, Luhanskista näiden ollessa vaarassa jäädä Venäjän armeijan kiinniottamiksi.

Sotavangit ovat vahva neuvotteluase Venäjälle keskusteltaessa tulevaisuuden linjanvedoista ja mitä enemmän ulkomaalaisia sotilaita jää vangeiksi tai kaatuu, sitä epäsuositummaksi sota Ukrainassa muuttuu myös länsimaissa. Ei pidä unohtaa sitä, että myös lännestä rekrytoituneilla sotilailla on äidit.

Presidentti Joe Bidenille jokainen vangiksi jäävä jenkkisotilas on piikki lihassa. Heitä ei oikein voi jättää täysin oman onnensa nojaankaan, vaikka ovatkin itse sotimaan hakeutuneet ja jokainen heistä on jokeri Putinin korttipakkaan. Bidenilla ei ole sotilaallisia keinoja pelastaa heitä.

Heidät voidaan vaihtaa tarvittaessa vaikka myönnytyksiin pakotteissa tai asetoimituksissa. Missään nimessä Venäjä ei heitä teloita, koska jokainen EU:sta tai NATO:on kuuluvasta maasta saapunut ulkomainen sotavanki on painonsa arvoinen kullassa.

Hiljalleen on syntymässä riski myös ensimmäisen suomalaisen sotilaan vangiksi jäämisestä.

Miten Suomen hallitus siinä tilanteessa toimii?

 

+3
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu