Kuka ei eläisi kuin kuka tahansa meistä?

Iltapulun paperiversion kannessa Suomen 2# rikkain, miljardööri Mika Anttonen vakuuttaa elävänsä kuin kuka tahansa.

Mika Anttonen ei kuitenkaan (oletettavasti) asu etäällä keskustasta olevassa betonilähiön vuokrakaksiossa tai -kolmiossa eikä aja käytettynä ostetulla ja vekselillä rahoitetulla ajoneuvolla. Anttonen tuskin ansaitsee keskimäärin 2000-2500 euroa netto kuukaudessa ja ottaa pikavippejä rahoittaakseen uuden pesukoneen tai TV:n hankintaa ja jonota terveysasemalle kolmea kuukautta, kuten normaali kuka tahansa meistä tekisi. Mahtaako hän eksyä lähiöpubiin kaljallekaan?

Marimekon entinen grand old woman Kirsti Paakkanen totesi suuruutensa aikoina, että rikkaus ei tee ketään onnelliseksi, mutta mieluummin hän itkee Jaguarin takapenkillä. Hän lainasi Francoise Saganin vanhaa viisautta.

Rikkaat eivät ole kuin kuka tahansa. Heille rikkaus on väline, jolla tavallisen ihmisen ongelmat voidaan syrjäyttää luomalla vain rikkaiden etuoikeutena olevia, itse luotuja ongelmia. Nekin ovat varakkailla muuta kansanosaa suurempia.

Ehkäpä juuri rikkaiden ongelmat saavat rikkaat kuvittelemaan, että he ovat ja elävät kuin kuka tahansa meistä?

Rikasta ja köyhää ei yhdistä kuin yksi ainoa asia, väistämätön loppu. Se sentään tulee usein nopeammin köyhälle kuin rikkaalle.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu