Kuka neropatti nämä neuvot oikein antoi

”Poliisi kehottaa nyt kansalaisia maalaamaan autoihinsa merkintöjä sekä asentamaan suojapeltejä.”

  1. Asenna suojapelti katalysaattorin eteen.
  2. Kaiverra rekisterinumero katalysaattoriin.
  3. Maalaa katalysaattori.
  4. Pysäköi autosi näkyvälle paikalle.

https://www.is.fi/autot/art-2000008984281.html

Listasta unohtui vielä hälyttimen asentaminen katalysaattoriin ja myös GPS-paikantimen siihen voisi kytkeä.

Kun poliisi ensin neuvoo vähintään sadalletuhannelle autoilijalle, mikä se sellainen katalysaattori oikein on!

Noissa ohjeissa ei ole pääasiassa järjen hiventäkään. Ainoastaan kohta 4. on järkevä, mutta sekään ei aina riipu omasta valinnasta, minne autonsa voi pysäköidä. Ei ainakaan Helsingissä.

Uuden auton pohjan hitsaaminen tai sinne pultin reikien poraaminen lopettaa korin ruostetakuun käytännössä välittömästi. Työ saattaa myös maksaa yhden katalysaattorin hinnan verran vrt. vetokoukun jälkiasennus. Auton maavara myös muuttuu ja saattaa raapia esim. töyssyissä maata.

Rekisterinumeron kaivertaminen tai katalysaattorin maalaaminen eivät auta senkään vertaa, koska varkaita ja erityisesti anastettujen katalysaattorien ostajia kiinnostaa lähinnä niiden sisällä olevat jalometallit, ei itse katalysaattori. Kuoret heitetään roskikseen.

Vanhempiin autoihin taas katalysaattorin saa parilla, kolmella satasella. Ei autoa kannata pilata sillä, että varkaustapauksessa omavastuu on 150 euroa, jos sitäkään.

Kuparivarkauksia saatiin kuriin, kun romuttamojen kanssa tehtiin ”diilejä” siitä, että romuttamot ilmoittavat poliisille suurempien erien tarjoajista ja ottavat myyjiltä tiedot tarkasti ylös.

Miksei samaa tehdä katalysaattorien osalta?

Käytettyjen katalysaattorien ostotarjouksia on netissä. Näitä ostajia olisi hyvä pitää silmällä, mitä ostavat ja keneltä.

 

+10
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu