Kumpia on Suomessa enemmän, veikkauksella vaurastuneita vai koronaan sairastuneita?

Ainakin Loimaalla on Eurojackpot-voittajia enemmän kuin koronaan sairastuneita.

Tekniikan Maailma lehden kolumnisti Sami Rainisto kiteytti asian hyvin pohtiessaan, kuinka monta suomalaista on ehtinyt saada koronavirustartunnan. Oikea vastaus on 1.4 promillea. Ei kauhean paljon siis. Hän jatkaa kirjoittamalla, että 99% kuolemista johtuu muusta kuin koronasta.

Lotossa on jaettu yli 10 000 000 euron potti yli kymmenen kertaa, eurojackpotissa yli kymmenen miljoonan voitto on jaettu Suomeen 18 kertaa, Vikinglotossakin yli miljoona on voitettu Suomeen yli kymmenen kertaa. Näistä osa porukoille.

Tällä hetkellä tosiasia on se, että Suomessa on aivan merkittävästi enemmän ihmisiä, jotka ovat voittaneet huomattavan summan (poliisin kielellä yli 10 000 euroa) lottoamalla, veikkaamalla tai vetoa lyömällä kuin koronaan sairastuneita.

Asiasta toiseen. Eilen päivällä metroon (kaupunkiahan ei tarvitse erikseen mainita, niitä on kaksi) nousi ilmeisen huumausaineiden vaikutuksena ollut nuori (pidetään nykytyyliin ihonväri ja sukupuoli salaisuutena), joka huusi kovaan ääneen ”mulla on korona.” Hän huusi tätä muutaman kerran ja poistui sitten itäisen kaupunginosan asemalla jonnekin.

Veikkaan silti, että todennäköisempää on se, että voitan jostain rahapelistä rahaa, kuin että saisin koronan.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu