Kun älypuhelimen akku kestää kolme päivää…

kysymys ei aina ole siitä, että sinulla on hyvä puhelin, vaan siitä, ettei puhelimellasi ole juurikaan muuta virkaa kuin olla olemassa.

Iltalehden artikkelissa, https://www.iltalehti.fi/perheartikkelit/a/e2d9145a-5003-4e6a-b3b3-8357d483cc98, kerrotaan lukiolainen Eetusta (nimi muutettu) jolla ei peruskoulussa ollut yhtään ystävää, mutta nyt lukiossa niitä on jo kymmenkunta. Eetu ei siis ole yksinäinen, vaikkei hänellä kavereita ollutkaan alakoulussa.

Voi kamalaa.

Kuinka paljon Suomessa onkaan ihmisiä, joilla ei ole koskaan ollut yhtään ystävää, työkaveria tai edes hyvän päivän tuttuja? Veikkaisin, että tuhansia. Ihmisiä, joiden älykännykän akku kestää päiväkausia vain siksi, ettei puhelimeen tule puheluita tai viestejä, ei whatsupista, facebokista tai mistään muustakaan viestimestä.

Puhelin on olemassa vain pahan päivän varalle, jotta olisi jotain, jolla hälyttää apua.

Aina ei sekään auta. Todella yksinäinen ihminen löytyy kotoaan kuolleena muumioituneena joskus jopa vuosia kuoleman jälkeen. Ketään ei ole kiinnostanut ihmisen poistuminen. Kukaan ei ole edes huomannut sitä.

Todella yksinäinen ihminen kuolee kesken työpäivän työhuoneeseensa ja kuolema havaitaan vasta ruumiin alkaessa mätänemään.

Monilla ihmisillä ei ole muita läheisiä kuin oma perheensä. Ei ystäviä eikä sukulaisia.

Puolison menehtyessä tai lähtiessä iskee todellinen pimeys. Maailmassa on miljardeja ihmisiä, joista et tunne ketään ja joita kohtalosi ei kiinnosta lainkaan. Poissa ovat ne ajat, jolloin syrjäkylillä asuvat Reino ja Kalevi saattoivat hiihtää kymmenen kilometriä vain voidakseen vaihtaa muutaman sanan keskenään. Nyt ei enää tunneta samassa kerroksessa asuvia naapureita tai sitten he ovat sellaisia ihmisiä, joihin ei edes halua tutustua.

14.2. on ns. ystävänpäivä.

Ei ihmekään, että posti on matkalla kohti konkurssia, koska ihmisillä ei enää ole todellisia ystäviä.

 

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu