Kun järjestelyt pettivät

Itäväylä on yksi keskeisiä Helsinkiin ja sieltä pois suuntaavia valtaväyliä. Nyt Itäväylä on katkaistu molempiin ajosuuntiin jonkin syyn johdosta koko viikonlopuksi. Syy liittynee jollain tavalla Herttoniemeen rakennettavaan uuteen liike- ja asuinkompleksiin, mutta näkyvää syytä ei ollut havaittavissa.

Idästä päin Helsingin suuntaan Herttoniemeen saavuttaessa parhaimmillaan kolmen kaistan levyinen väylä on supistettu liikennemerkeillä ja opasteilla yhdelle kaistalle ja liikenne ohjataan vanhan Herttoniemen kapeille sivukaduille. Mitkään NÄKYVÄT opasteet eivät varoita, tiedota tai ohjaa liikennettä ajoissa käyttämään vaihtoehtoisia kiertoreittejä.

Ilmeisesti kaupungin liikennevirasto, työn tilaaja ja poliisi ovat kaikki olleet hyvässä uskossa, että pyhämiesten päivänä ei olisi ajoneuvoliikennettä. Sitä kuitenkin oli vähintäänkin samoissa määrin kuin normaalin lauantaina, ellei jopa enemmän ja sillä seurauksella, että Itäväylän liikenne ruuhkautui Helsingin keskustan suuntaan todella pahoin ainakin lauantai iltapäivällä. Vajaan kahden kilometrin matkaan kului jättimäisessä liikennesumpussa reilu tunti. Tilanne oli liikenteellisesti sellainen, etteivät edes hälytysajoneuvot olisi päässeet liikkumaan, mikäli jotain poikkeuksellista olisi sattunut.

Ihmettelen

a) miten sellaiselle työlle, josta syystä koko Itäväylä molempiin suuntiin on katkaistava useaksi päiväksi, oli ylipäätään myönnetty lupaa. Ironista sinänsä oli se, ettei ”työmaalla” näkynyt minkäänlaista työhön viittavaa liikettä, joten ilmeistä oli, että lupa on haettu väärin perustein ja liian pitkäksi aikaa.

b) Valtavaan kaaokseen ei saatu liikenteenohjausta paikalle. Hätäkeskuksen mukaan poliisilla oli paikalla tehtävä, mutta partioita ei saatu paikalle. Pääväylä joutui siis purkautumaan kärkikolmioiden takaa sivuteille. Sehän ei suman purkautumista juurikaan nopeuta. Risteyksissä olisi pitänyt ehdottomasti olla liikenteen ohjaajat ja Herttoniemen liikenneympyrän liikennevalot vilkulla.

c) Informaatiokyltti oli sijoitettu siten, että oli jo myöhäistä kääntyä takaisin, kun takana oli kilometrin mittainen autojono.

d) mm. Liikennetietoja välittävä Radio Nova soitti jotain vanhaa nauhoitetta, eikä sitä kautta saanut välitettyä infoa jättiruuhkasta, koska livejuontajia ei ollut.

e) Mikään muukaan radiokanava ei informoinut välttämään Itäväylää.

Jälleen kerran oli nähtävissä, että tietoyhteiskunnassakin asiat voivat mennä päin persettä, jos ovat mennäkseen.

 

 

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu