Kuolemanmuuri ja lohikäärmeen hampaat

Linnoitteet olivat hyvä tapa pysäyttää hyökkääjän eteneminen aina ensimmäiseen maailmansotaan saakka. Sen jälkeen niistä on pääsääntöisesti kävelty yli, mikäli hyökkääjällä on ollut käytettävissä siihen soveltuvaa kalustoa.

Iltalehti kirjoittaa laajan artikkelin Ukrainan puolustusjärjestelyistä. Ukraina on kiireessä rakentanut yli 1000km linnoitteita, joilla se toivoo pysäyttävänsä Venäjän armeijan etenemisen. Tosiasiassa eteneminen hidastuu ja pysähtyy joka tapauksessa huoltoyhteyksien pidentyessä, mikäli rautateitä ei ole käytettävissä. Nimenomaisesti Venäjän armeijan rautatieihin sitoutuminen ja niiden tarve helpottaa puolustuksen sijoittamista.

Sen sijaan kiinteisiin asemiin tukeutuminen tarkoittaa ukrainalaisille sotilaille lisää hikeä, kyyneliä ja erityisesti verta. Helposti löydettävät ja tunnistettavat asemat voidaan tuhota kustannustehokkaasti vaikkapa pelätyillä FAB-1000 liitopommeilla. Edellä mainitun lisäksi varastoista saattaa löytyä vielä FAB-5000 pommeja, jotka on tarkoitettu kokonaisten kortteleiden hävittämiseen. Niillä saadaan riittäviä reikiä millaiseen tahansa linnoitteeseen.

Jotain ukrainalaisten on tietysti tehtävä, jotta eteneminen edes hidastuu.

Olisiko se kuitenkin ollut helpompaa poltetun maan taktiikalla ja samalla vihollista kuluttamalla, kuin itse hautautua betonin ja hiekan sekaan?

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu