Lähetetäänkö Pietariin iskevät droonit Ukrainasta?

Kiovasta Pietariin on matkaa linnuntietä 1053 kilometriä. Ukrainan pohjoisrajalta Pripjatista ehkä pari sataa kilometriä vähemmän. Droonit lentävät siis valtavan matkan Venäjän ilmatilassa ennen perille pääsyä, elleivät sitten lähde liikkeelle Valko-Venäjältä tai Baltiasta. Puola lienee liian kaukana ja Suomi tuskin kaipaa uusia Mainilan laukauksia. On vaikeaa kuvitella, että niitä lähetettäisiin iskuihin maista, jotka eivät osallistu itse sotatoimiin. Mahdotonta se toki ei ole eikä 100% poissuljettavissa.

Venäjän on toivotonta valvoa laajaa ilmatilaansa aukottomasti. Tutkaverkon silmät painottuvat Harkova, Kursk ja Belgorod-kolmion alueelle, jossa tapahtuu eniten. Valko-Venäjän rajaa pitkin lentävä drone voi hyvinkin livahtaa verkon läpi ja muutamaan otteeseen näin lienee tapahtunutkin. Sinänsä yli 1000km kantaman drone ei ole enää pienikokoinen, varsinkin, jos siinä on hyötykuormaa hyödyksi saakka. Puhutaan jo ultrakevyen lentokoneen kokoisesta laitteesta. Luulisi ilmavalvonnan havaitsevan sen kokoiset laitteet.

Ukraina yrittänee yksittäisillä drone-iskuilla näpertämällä saada Venäjän ilmatorjuntaverkkoa hajautetuksi yhä laajemmalle alueelle?

Mitä hyötyä toiminnasta on, se jää nähtäväksi? Toisaalta, ei heillä ole mitään menetettävääkään.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu