Länsiaseet venäläisten käsissä

Tavan tallaaja harvemmin löytää internetistä tietoa, joka lännessä systemaattisesti sensuroidaan, eli venäläisen osapuolen raportteja ukrainalaisjoukkojen kärsimistä tappioista Luhanskin ja Donetskin alueen taisteluissa. Sellaisen materiaalin löytäminen edellyttää usein ”eksymistä kielletyille” sivuille. Joka tapauksessa venäläinen osapuoli julkaisee taisteluista mm. videomateriaalia siinä missä ukrainalainen osapuolikin. Näitä kuvia ja videoita ei länsi-eurooppalaisessa valtamediassa juurikaan näytetä. En opasta ketään näille sivuille linkkejä tarjoamalla, koska sivuilla on pääosin materiaalia, joka saattaa järkyttää herkkähipiäisimpien bloggaajien mielenrauhaa.

Nämä videot todistavat kuitenkin riidattomasti, että länsimaiden lahjoittamia aseita ja asejärjestelmiä päätyy sotasaaliina venäläisten käsiin ja videoilla kuvataankin usein mm. erityppisiä olalta laukaistavia panssarintorjuntaohjuksia, joita jää lojumaan ukrainan armeijalta vallattuihin asemiin ukrainalaisten joukkojen tuhoutuessa tai vetäytyessä. Järjettömänä pidettävän jääräpäisyyden johdosta ukrainalaiset joukko-osastot useimmiten tuhotaan liki viimeiseen mieheen. Varsinkin termobaariset ammukset tekevät maastoon kaivetuissa avoasemissa ja juoksuhaudoissa todella pahaa jälkeä. Niitä vastaan ei auta kaivautuminen maaperään.

Ukrainalaisten taistelutapa vaikuttaisi samalta kuin japanilaisilla Iwo-Jiman taistelussa. Saarella kuoli n. 18 000 siellä olleesta n. 21000 japanilaissotilaasta. Yhdysvallat menetti 110 000 sotilaasta reilun kuukauden taisteluissa n. 30 000, joista n. 7000 kaatunutta.

Pst-ohjuksia on lahjoitettu Ukrainaan tuhatmäärin, käytännössä NATO-maiden varastot tyhjentämällä. Videoista ei ilmene se, ovatko singot pelkkiä ammuttuja hylsyjä, vai onko niissä vielä ohjus sisällä, mutta jos venäläiset saavat käyttämättömiä pst-ohjuksia käyttöönsä, niin se tarkoittaa merkittävästi lisääntyvää vaaraa Ukrainaan lahjoitettaville länsimaisille panssarivaunuille.

Toki venäläisillä itsellään on vastaavaan käyttöön tarkoitettua kalustoa, mutta länsimaisia pst-aseita kehutaan tehokkaammiksi ja venäläisten haltuunsa saamat viimeisintä huutoa olevat sotasaalisaseet ovatkin vakava uhka Ukrainan tuleville vastaoperaatioille, joita tukemaan länsivaunut on tarkoitettu. Pst-ohjusten vääriin käsiin joutumien mahdollistaa myös aseteknologian kopioimisen.

Tätä aspektia ei juurikaan ole huomioitu mediassa.

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu