Lentoyhtiöiden päiväkohtainen hinnoittelu on ärsyttävää

Katselin huvikseni suuresti mainostavan Norwegianin lentojen hinnoittelua syksyn mahdollista lomareissua silmällä pitäen. Nykyisin on käytettävä ehtomuotoa tekstissä puhuttaessa lentämisestä, koska viime vuosien tapahtumat ovat osoittaneet, että mikään ei ole niin epävarmaa kuin lennon toteutuminen. Lennot voivat peruuntua hyvinkin monesta syystä ja merkittävimmät peruutukset tai reititys/aikataulumuutokset ovat omalla kohdallani tapahtuneet sodan, kulkutaudin tai tulivuorenpurkauksen johdosta. Vähäisempiä syitä ovat sitten lennonjohtajien lakkoilu, muun kenttähenkilökunnan lakkoilu, lentokoneen henkilökunnan sairastuminen ja vihoviimeisenä lentokoneeseen tullut vika.

Palataan kuitenkin Norwegianiin, joka mainostaa todella halpoja lentohintoja. Ovatko ne sitä?

Omaan suosikkikohteeseeni Espanjan Mallorcalle pääsee Suomesta suoralla lennolla joka kestää 4h 15min. Halvin mahdollinen menomatkan hinta on oikeasti halpa, eli 90 euroa per nuppi. Tähän hintaan ei kuulu mitään muuta kuin istumapaikka koneessa. Lennon hinta on joka ikinen päivä hieman eri, mutta ovathan toki päivätkin aina hieman erilaisia. Yhdeksänkympin lippuja ei ole kuin yhdelle lennolle ja kun ryhdyt varaamaan sitä, todennäköisesti sinulle myydään ei oota.

Sitten tuleekin se mutta. Paluumatka maksaakin sitten vähintään tuplasti ja useissa tapauksissa jopa kolminkertaisesti menomatkaan verrattuna. Eli menomatka on yhtä lystiä, mutta paluumatkan hinta pudottaa katkeraan todellisuuteen. Norwegian ei olekaan yhtään halvempi kuin kilpailijansa, joilla menopaluu voi olla kokonaishinnaltaan jopa halvempi kuin Norskilla, joka ennen finanssikriisiä oli oikeasti se halvin operaattori. Rahastetaanko sillä, että pakkohan ihmisten on poiskin tulla?

Laiska ostaa pakettimatkan ja maksaa mitä pyydetään. Sen sijaan kun käyttää aikaa netissä, se voi palkita hyvinkin edullisella lomalla, kun jaksaa hieman vertailla eri palveluntarjoajien ja hotellien hintoja.

Ebookersit ja Trivagot eivät ole maailman turhimpia palveluita, mutta esim. soittamalla itse tai lähettämällä sähköpostia (nykyaikaa) suoraan hotelliin ja pyytämällä tarjouksen, voi saada aivan uskomattoman edullisen tarjouksen.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu