Lopun alkua(ko) Ukrainassa

Iltalehden seurannan mukaan Ukrainaan on ammuttu viime päivinä merkittävä määrä ohjuksia, joista suurin osa on osunut ainakin johonkin.

Ukraina on joko luopunut propagandasta, jonka mukaan sen ilmatorjunta on kykenevä ampumaan alas kaikki Ukrainan ilmatilaan tunkeutuvat ohjukset ja dronet tai sitten Ukrainan ilmatorjunnalta ovat loppuneet työvälineet. Mikäli jälkimmäinen pitäisi paikkansa, Ukrainalle alkavat kellot soida, mikäli se ei kykene torjumaan ohjusiskuja kriittisiin kohteisiin. Olen taipuvainen uskomaan, että ainakin osa Venäjän ilmoittamista iskuista Ukrainan sotilaallisiin kohteisin pitänee paikkansa, koska uutiset rintamilta ovat Ukrainan osalta olleet lähinnä mollivoittoisia.

Toki kyseessä voi olla yritys kalastella viimeisetkin patruunat lännen varastoista. Kuvaavaa kuitenkin on mm. se, että Saksa lahjoittaa Ukrainalle KÄYTÖSTÄ POISTETTUJA Sea King helikoptereita. Jotenkin voisin kuvitella, ettei Bundeswehr ole poistanut niitä aikoinaan käytöstä turhaan.  Yhä useampi maa on joutunut toteamaan, että aseita saattaa tarvita myös itse, eikä luovuta Ukrainaan määräänsä enempää. Yhä useampi EU maa ei anna enää mitään.

Kirjoitin jo eilen sotimisen yleisistä kustannuksista ja siitä, että Israelin sota vei käytännössä Yhdysvaltain rahallisen ja aseellisen tuen Ukrainalta. Israelin sota Hamasia vastaan on tullut maksamaan kymmeniä miljardeja ja sellaiseen Israelilla ei yksistään ole varoja. Yhdysvallat onkin tukenut liittolaistaan sekä sotilaallisesti että taloudellisesti. Voitaisiin jopa sanoa, ettei Israelia olisi olemassa ilman Yhdysvaltain tukea. Vastavuoroisesti Yhdysvaltoja ei olisi olemassa nykyisessä muodossaan ilman siellä asuvia juutalaisia, jotka käytännössä pyörittävät maan taloutta. Symbioosi on mitä ilmeisin.

Joka tapauksessa Israelin ja Hamasin välisen sodan johdosta Ukrainan sotakone yskii ja vakavasti. EU ei kykene antamaan sotilaallista tukea enää muutoin kuin lentokonein, koska kaikki muu mahdollinen on jo annettu. Hävittäjistä taas ei luovuta, koska ne ovat ainoa jäljellä oleva henkivakuutus. Sotilaita ei Ukraina saa muualta kuin Ukrainasta eikä sielläkään sota kiinnosta muita kuin boomereita. Jokainen kynnelle kykenevä 18-40v. ikäinen mies on häipynyt maasta tai pyrkii lähtemään sieltä rintamalle joutumisen pelosta.

Venäjä väite kaatuneiden ulkomaisten palkkasotilaiden tuhansiin nousevasta määrästä ei sekään houkuttele Euroopan nuorisoa tapattamaan itsensä juoksuhautoihin. Siellä ei saa hampurilaisia eikä kännykkäkään toimi.

Yhdysvallat ja Iso-Britannia ampuvat nyt vaihteeksi risteilyohjuksia Jemeniin. Ne ovat kaikki pois Ukrainalta.

Lännessä taisi unohtua se, että venäläiset ovat a) kärsivällisyydessään omaa luokkaansa ja b) shakkimestareita.

Mikäli Kreml oli Hamasin Israelin operaation takapiruna, niin siirtoa voidaan pitää suorastaan mestarillisena. Yllättävä siirto avasi näin ollen laudalla mahdollisuuden vähintäänkin shakittaa ukrainalaiset.

Mattiin toki on vielä matkaa.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu