Luonnosuojelussa on unohdettu yksi merkittävä asia

Kuinka moni ajattelee olevansa ilmastonmuutoksen airut pukiessaan vaatteita päälleen?

Kun vedät aamulla farkkuja jalkaasi, käväiseekö mielessäsi koskaan se, että farkkujen valmistamiseen käytetyn puuvillan kasvattamiseen on käytetty puhdasta vettä kuutiokaupalla?

Osoitamme sormillamme autoilijoita ja teollisuutta syyttäen heitä ilmaston pilaamisesta ja sään muutoksista. Syytämme brasilialaisia karjatilallisia tuulten voimistumisesta. Emme kuitenkaan ajattele omaa napaamme pidemmelle, vaan puemme yllemme puuvillasta valmistetut vaatteet pohtimatta lainkaan sitä, että puuvillan kasvattaminen Uzbekistanissa kuivatti Aral-järven, joka oli yksi maailman suurimmista järvistä. Järven kuivuminen aiheutti mittaamattomat ympäristövahingot mm. nykyisessä Kazakstanissa.

Kun puemme yllemme Aasiassa valmistettuja halparytkyjä varmistamme samalla, etteivät Indonesiassa, Kambozhassa, Thaimaassa jne…köyhimmät ihmiset saa puhdasta vettä, koska tekstiiliteollisuus likaa paikallisia vesistöjä tehokkaammin kuin 60-luvun metsäteollisuus Suomen järviä.

Itkemme Terrafamen pilaavan Suomen luontoa, mutta aasialaiset tekstiilitehtaat, joissa piupaut annetaan luonnonsuojelulle, pilaavat pohjavedet tuplasti pahemmin.

Suojelet luontoa tehokkaammin jättämällä henkkamaukan valmisteet kauppaan kuin jättämällä autosi starttaamatta.

Tätä voisivat ajatella myös vihreät naiskansanedustajamme pukiessaan istuntopäivänä uutta muotiluomusta ylleen.

https://natgeo.fi/luonto/luonnonkatastrofit/araljarvi-jarvi-joka-katosi

https://www.menaiset.fi/artikkeli/ihmiset-ja-ilmiot/tv/ihmiset-elaimet-ja-ymparisto-sairastuvat-jotta-t-paitasi-olisi-halpa

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu