Mihin tarvitaan miljardien ratikkainvestointeja

Vein auton tänään huoltoon ja tulin kotiin bussilla, sähköbussilla nimittäin. Pääkaupunkiseudun bussiyrittäjät ovat uudistaneet kalustoaan voimallisesti ja Volvon sekä kiinalaisen Yutongin valmistamia sähköbusseja liikkuu pääkaupunkiseudun kaduilla ja teillä jo pilvin pimein. Tosin Volvokin taitaa liikkua kiinalaistekniikalla.

https://www.lansivayla.fi/paikalliset/1343776

Ratikoihin ja ratikkalinjoihin infrarakentamisineen kuluu rahaa aivan tolkuttomasti. Pelkkä Kruunuvuoren silta Helsingissä maksaa kokonaisuutena jo puolisen miljardia veronmaksajien rahaa. Talvisin merituuli pyyhkii sillalta kaiken kevyen liikenteen suoraan mereen ja liekö ratikankaan turvallista liikkua sillalla, jos tuulen nopeus merialueella on yli 20m/s?

Ratikkalinjojen alta katuja revitään paraikaa auki siellä sun täällä. Isoimmat työmaat lienevät paraikaa Kalasataman liepeillä ja Pasilassa.

HSL tiedottaa, että tänä vuonna liikenteessä on jo yli 300 sähköbussia ja v. 2025 määrä tuplaantuu. Yhden nyssen hinta on n. 500 000 euroa. Yhden ratikan hinta on 3,5-4 miljoona yksiköltä, eli sähköbusseja saa samaan hintaan jopa 8 kappaletta.

Merkittävin eri on kuitenkin siinä, etteivät bussit tarvitse miljardien arvoisia kiskoja.

Erinomaisen hauskaa on se, että ratikkalinjojen ollessa paraikaa mm. Helsingin Pasilassa poikki, reittiä ajetaan ratikat korvaavilla sähköbusseilla.

Ratikat edustavat mennyttä aikaa ja idealismia. Todellista tarvetta niillä ei enää ole sähköbussien aikakaudella.

Toivottavasti Vantaalla järkiinnytään ja unohdetaan ”pikaraitiotiehanke.”

Sähköbussit ovat nopeampia, joustavampia ja erityisesti aivan valtavan paljon halvempia, eivätkä ne tarvitse uuttaa infraa liikkuakseen.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu