Mikä etu on sellainen etu, joka vähennetään palkasta

Työsuhdepolkupyörähype on nyt kuumimmillaan ja ennusteiden mukaan työsuhdepyörä on vuoden lopussa jo 80 000 suomalaisella.

Ihmettelen sitä, että monissa työpaikoissa, kuten esim. allekirjoittaneella, työsuhdepyörän hinta vähennetään palkasta.

Käytännössä duunari maksaa leasing-maksun omasta pussistaan saamatta kuitenkaan omistusoikeutta käytössään olevaan fillariin.

Pyörän voi toki lunastaa itselleen rahalla leasingajan päättyessä.

Olen mieltänyt työsuhde-edun olevan yhtä kuin palkan päälle maksettavan lisäarvon, josta duunari maksaa arvon mukaista veroa.

Tuttavallani on työsuhdeauto, josta hän maksaa tietysti veroa, mutta nyt puhutaan tuotteesta, jonka arvo on kymmeniä tuhansia, ei tuhansia, kuten polkupyörästä puhuttaessa. Hän voi käyttää autoaan myös vapaa-ajalla, joten hänen ei tarvitse ostaa omaa autoa. Työnantaja hoitaa myös huollot ja vakuutukset.

Palkasta vähenee vain auton verotusarvo, ei mitään muita auton kuluja. Silloin voidaan puhua jo edusta, koska verrattuna oman auton hankkimiseen ja sellaisen ylläpitämiseen käteen jää huomattavasti enemmän.

Nyt työsuhdepyörän hankkiminen on lähinnä kuin osamaksu- tai leasingsopimus, jonka takaa työnantaja. Pyörää et saa kuitenkaan omaksi muutoin kuin lunastamalla sen palveluntarjoajalta loppulunastushintaan.

Mieluummin ostan fillarini itse siihen saakka, kunnes työnantaja ei vähennä fillarin hintaa palkasta, vaan tarjoaa sen etuna palkan päälle.

 

 

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu