Miksi käärmeöljyn myynti sallitaan edelleen Suomessa?

Myynti- ja markkinointialan ihmisten tehtävä on myydä tuotteita ja edistää niiden menekkiä. Aikoinaan puhuttiin käärmeöljystä, joka paransi aivan kaikki vaivat, mitä ihminen uskoi sairastavansa.
Tälläistä kauppaa harrastetaan näköjään vieläkin, jopa laatulehtenä itseään pitävän lehden sivuilla.

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/296d06fd-74e2-48fb-9873-5850acdc4fdc

”Kuntopyörä on tehokas kuntolaite laihdutukseen. Tämän todistaa Irina, 45, joka laihtui kuntopyörän avulla uskomattomat 92 kg.”

Netistä löytyvien taulukkojen perusteella kalorinkulutukseltaan kaikkein tehokkain laji on nopeavauhtinen juoksu (16 km tunnissa). 70 kg:n painoinen henkilö pääsee siinä lähes 1200 kcal:n kulutukseen tunnissa. Rauhallinenkin juoksu, noin 10 kilometrin tuntivauhdilla, kuluttaa noin 700 kcal tunnissa. Muita kaloreita tehokkaasti kuluttavia lajeja ovat jalkapallo, hiihto, rivakka pyöräily, nyrkkeily, jääkiekko, jääpallo, crosstraining sekä lajien kuningas triathlon. Näitä lajeja harrastaessaan 70 kg:n painoisella henkilöllä kaloreita palaa tunnissa 650-900. Nopeatempoisten lajien haaste on korkea syke, joka väsyttää aloittelijan hetkessä, ja tunnin pituinen treeni voidaan tehdä optimaalisesti vain haaveissa. Kuntokuuri kannattaakin aloittaa rauhallisemmilla, kaloreita tehokkaasti polttavilla lajeilla ja aktiviteetilla, kuten reipas kävely, uinti, kuntopyöräily, laskettelu, aerobic, bodypump, kuntosaliharjoittelu, melonta, tanssi tai tennis. Nämä lajit kuluttavat 70 kg:n painoisella henkilöllä kaloreita tunnissa noin 300-600.

https://www.laihdutus.info/kalorilaskuri/

Irina ei taatusti ole laihtunut pelkästään kuntopyörää polkiessa 92 kiloa, vaan taustalla on oltava myös muita tekijöitä, joista tärkein on ruokavalio. Vähäkalorinen ruokavalio yhdistettynä liikuntaan toimii. Tällä tosiseikastolla ei tietenkään edistetä kuntopyörien markkinointia. Mutta kuntopyörällä poljettu 600kcal/h ei vain riitä. Eikä useimmilla motivaatio.

Olen itse jos ei huippukuntoinen, niin erittäin hyväkuntoinen pyöräilijä. Kovavauhtisessa pyöräilyssä energiankulutukseni on 700-750 kcal/h ja anaerobisella tasolla jopa yli tuhat. Olen ajanut koronavuoden aikana yli 10 000 km. Painoni ei kuitenkaan putoa, koska syön sen mitä kulutan. Joskus jopa ylikin.

Tuotteita myydessä pitäisi olla rehellinen ja markkinoida, että kuntopyöräily edistää terveyttä ja mahdollistaa yhdessä muiden elintapojen muutoksen kanssa jopa painonpudotuksen.

Mutta ei luvata kuuta taivaalta tai muita mahdottomuuksia, kuten 92kg:n painon pudotusta.

Tulee mieleeni takavuosien mainos ihmekuntoilulaitteesta, jota markkinoi itse Arnold Schwarzenegger, nimittäin Bullworker, jolla harjoitellessa sai Arskan hauikset.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu