Miksi olemme niin kiinnostuneita USA:n vaaleista?

Mitä Yhdysvallat merkitsee meille suomalaisille? Paitsi, että Suomea pidetään Yhdysvaltain epävirallisena osavaltiona, koska apinoimme nykykulttuuria ja identiteettiä sieltä, vaikka olemme niin läpislaavilaisia kuin olla voi. Olemme jopa maantieteellisesti idemmässä kuin muu osa ns. läntistä Eurooppaa.

Yhdysvaltain presidentin vaalit saavat valtavasti palstatilaa, vaikka periaatetasolla Suomelle on aivan sama kuka siellä on presidenttinä. Oli se sitten vanhuudenhöperyydestä kärsivä Biden tai skitsofreenisesti käyttäytyvä Trump. Kumpikaan ei tule kutsumaan Niinistöä tai Marinia valtiovierailulle kuin korkeintaan kerran, jos sitäkään.

Vaalien jälkeen Suomen osalta mikään ei tule muuttumaan, ellei sitten Yhdysvaltain tuleva presidentti ryhdy hieromaan sotaa Euroopassa. Johan se olisi aika rähinälle ainakin Pentagonin mielestä, koska Trumpin neljän vuoden rauhan kausi lienee ollut yhtä helvettiä kenraaleille, jotka eivät ole pääseet kunnostautumaan millään rintamalla.

Suomi on Yhdysvalloille vain hyödyllinen idiootti, joka ostaa yhdysvaltalaisia tuotteita monin verroin enemmän kuin mitä Yhdysvallat Suomesta. Nyt olemme heille tärkeitä, koska he yrittävät saada myytyä meille aseita reilulla kymmenellä miljardilla ja toisella mokomalla asejärjestelmiä.

Yhdysvallat ei valtiotasolla osta Suomesta käytännössä mitään, joten siltä osin kumartelemme siihen ilmansuuntaan aivan turhan päiten. Hävittäjätkin kannattaisi ostaa sieltä, missä vastakaupatkin toteutuvat täysimääräisinä, eli EU:n alueelta.

USA on ainakin tällä hetkellä savijaloilla horjuva, massiivisesti ylivelkaantunut supervalta, jonka valta-asema perustuu vain ja ainoastaan sen vahvaan armeijaan, jota se ei kuitenkaan kykene enää kauaa ylläpitämään kustannussyistä.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu