Miksi poliisin johtovirat eivät kiinnosta ketään

Otsikko on liioittelua, onhan johtovirkoihin ollut hakijoita. Puhuttaessa kuitenkin pätevistä hakijoista sellaisten vähyys on varsin kiinnostava seikka. Poliisin ykköspestiin, eli poliisiylijohtajaksi hakee vain kaksi varteenotettavaa ja heidän lisäkseen pari muuta pätevää henkilöä. Lopuilla hakijoilla ei ole edes hakukelpoisuutta, eli ovat ns. hupihakijoita.

Tilanne voi toki olla se, että poliisin sisällä ketään muodollisesti pätevää henkilöä ei kiinnosta hakea virkaa, johon sisäministeriössä on todennäköisesti jo varma ehdokas tiedossa.

Sama trendi oli nähtävissä myös Helsingin poliisikomentajan virkaa haettaessa. Ehdokkaita ei ollut edes kourallista. Kolmen hakijan joukosta oli helppo valita se paras.

Peter Marks ei varmaan tule vieläkään valituksi. Marksille pitäisi leipoa valtionhallintoon jokin mittatilausvirka, jotta nähtäisiin mikä hän on miehiään.

Poliisi on paljon vartijana ja poliisiylijohtaja vastaa sen toiminnasta. Ehkä alemmissa viroissa selviää elämästä kuitenkin sen verran helpommalla, ettei kannata kurkottaa kuuhun.

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu