Miksi Suomeen ei tule ydinaseita ja miksi USA:n armeijalle ei tule antaa syytesuojaa Suomessa

Ydinaseista, niiden valmistamisesta, maahantuonnista ja käyttämisestä säädetään kahdessakin eri laissa. Joku saattaa tietää vielä muitakin lakeja, joissa asiasta säädetään.

Säädökset löytyvät ydinenergialain (990/87) 4§:sta, Ydinräjähteiden maahantuonti samoin kuin niiden valmistaminen, hallussapito ja räjäyttäminen Suomessa on kielletty.

sekä

Rikoslain 34 luvun 6§:ssa, Joka tuo Suomeen taikka hankkii, valmistaa, kuljettaa, toimittaa, pitää hallussaan, kehittää tai räjäyttää ydinräjähteen tai harjoittaa tutkimustoimintaa sen valmistamista varten, on tuomittava ydinräjähderikoksesta vankeuteen vähintään kahdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi.

Nykyisessä lainsäädännössä ei ole minkäänlaisia poikkeuksia ydinräjähteiden osalta. Ne ovat kiellettyjä. PISTE! Kaikilta. PISTE!

Rikos katsotaan rangaistuksensa perusteella jo itsessään törkeäksi, koska siitä voidaan tuomita enintään 10v. vankeutta. Saman rangaistuksen voi saada mm. törkeästä ryöstöstä.

Säädökset nykymuotoisina estävät NATO-joukkoja tai ketään muutakaan tuomasta ydinaseitaan laillisesti Suomen maaperälle sekä Suomen puolustusvoimia käytännössä edes suunnittelemasta ydinaseiden hankkimista.

Haetaanko tulossa olevalla DCA-sopimuksella kiertotietä maahan tuotaville ydinaseille, jos ne ovat USA:n joukkojen hallinnassa vain USA:n joukoille tarkoitetussa tukikohdassa Suomen maaperällä?

Tätähän käytännössä DCA-sopimuksen sisältämä syytesuoja tarkoittaisi. USA pitää kiinni siitä, että kukaan muu kuin Yhdysvallat ei voi tuomita USA:n armeijan sotilaita, muutoin kuin USA:n erillisellä suostumuksella.

Käytännössä laajat oikeudet vieraan vallan armeijalle takaavan sopimuksen allekirjoittaminen tarkoittaisi sitä, ettei Suomen viranomaisilla olisi mm. tarkastusoikeutta USA:n armeijan varastoihin.

Ruotsi ja Norja ovat tehneet omiin vastaaviin sopimuksiinsa varaumia.

Suomessa sellaisiin ei katsota tarvetta.

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu