Miksi Suomi olisi hyvinkin tervetullut NATO:n jäseneksi

Suomi käytännössä sulkee pohjoisen EU:n itärajan olematta kuitenkaan vielä toistaiseksi NATO-maa. Suomella on EU:n pisin yhteinen maaraja Venäjän kanssa ja se tekee Suomesta paljon vartijan. Suomi on erittäin hyvin varustautunut sotaan ja Euroopan suurista maista käytännössä vain Iso-Britannia ja Ranska voivat esitellä suurempaa sotilaallista mahtia. Saksaa ei toki pidä aliarvioida, mutta Porchen tehtaat eivät ainakaan vielä tee tiikereihin torneja. Espanjaa ja Italiaa ei lasketa mukaan, koska ne ovat tosiasiassa paperitiikereitä.

Suomella on Euroopan voimakkaimpiin lukeutuva tykistö, jota modernisoidaan ja jonka liikkuvuutta kehitetään jatkuvasti.  Muut maat ovat kateellisia Suomen reserviarmeijalle, joka on huhujen mukaan yli 300 000 miehen vahvuinen, jos reservi vain saadaan kasattua ja liikkeelle. Merkittävässä osassa ovat myös Suomen ilmavoimat, joka toisi NATO:lle lisää pohjoista ulottuvuutta. Uskoisin NATO:n varsin mielellään tukevan Suomen puolustusta runsaalla materiaalilla, jotta suomalaiset sotilaat voisivat kaatua muiden puolesta viimeiseen mieheen. Säästäisihän se keski-eurooppalaista verta.

Erityisen tärkeää ja hyödyllistä NATO:lle olisi Suomen läheisyys Venäjän läntisen sotilaspiirin suhteen. Siihen liittyvien yksiköiden toiminnan tarkkailu helpottuisi oleellisesti, jos NATO ja erityisesti Yhdysvallat voisivat operoida vapaasti Suomen ilmatilassa.

Suomalaisten into osallistua kansainvälisiin operaatioihin on tunnettua maailmalla. Suomi on niitä harvoja Euroopan maita, joilla olisi kykyä irrottaa yksi valmiusprikaati NATO-johtoiseen operaatioon heti kun pyydettäisiin. Onhan sitä menty jo pyytämättäkin eri kriisipesäkkeisiin. Suomalaiset hävittäjät eivät ole saaneet vielä tulikastetta, mutta liittymällä NATO:on sekin asia korjautuisi heti seuraavan kansainvälisen kriisin syttyessä. Silloin suomalaisilla JASSM-pommeilla olisi kysyntää ja onhan ne joka tapauksessa käytettävä parasta ennen päivämäärää.

Ja jos rahasta puhutaan, niin Suomihan ei koskaan sano ei.

+2
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu