Miksi uutisoidaan, että YLE:ltä leikataan, kun ei leikata

Iltalehti on saanut tietoonsa, että YLE:n budjetista leikattaisiin noin 200 miljoonaa. Tieto on toistaiseksi hevosmiesten tietotoimistosta. ”Iltalehden tietojen mukaan Yleltä esitetään leikattavaksi noin 200 miljoonaa euroa. Leikkaus jakautuu useammalle vuodelle.”

”Pöydällä oleva leikkausesitys koostuu Iltalehden tietojen mukaan kolmen vuoden indeksijäädytyksestä ja Ylen alennetun 10 prosentin arvonlisäveron nostosta 14 prosenttiin vuonna 2026. Indeksijäädytys tarkoittaa sitä, että rahoitus ei kasva elinkustannusten nousun mukaisesti.”

Eli ei siis leikata mitään, vaan jätetään budjetti korottamatta seuraavana muutamana vuotena.

Seuratessa esim. YLE:n lähetyksiä yleisurheilun EM-kisoista Roomasta näkee jo sokea Reettakin, että rahaa on, eikä sitä tarvitse säästellä. YLE:n uutisten kritisoituun uutistuotantoon satsattiin kymmenen miljoonaa jne. YLE:n kilpailuasetelma on täysin vääristynyt muuhun kaupalliseen TV-tuotantoon verrattuna. Niillähän ei ole verotukseen perustuvaa rahoitusta taustalla.

Yhtä kaikki, tuo 200 miljoonaa pitäisi leikata keventämällä YLE-veroa.

Sitähän me enempi ansiotuloja saavat maksamme tasapäisesti: ”Yleisradioveroa maksavat Manner-Suomessa asuvat 18 vuotta täyttäneet henkilöasiakkaat. Vero sisältyy verokorttisi ennakonpidätysprosenttiin tai ennakkoveroosi ja se on henkilökohtainen. Yle-vero ei koske rajoitetusti verovelvollisia eikä kuolinpesiä.  Yle-veron määrä riippuu tulojesi määrästä, ja on suuruudeltaan 0–163 euroa vuodessa. Yle-veroa maksetaan 2,5 % puhtaiden ansio- ja pääomatulojen tai YEL- ja MYEL- vakuutuksen työtulojen 14 000 euroa ylittävästä osasta. Veron määrä on enintään 163 euroa.  Jos tulosi ovat alle 14 000 euroa, sinun ei tarvitse maksaa yleisradioveroa.”

Siis maksamme, tai itkemme ja maksamme.

Vähempikin riittäisi veronmaksajien helvetissä.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu