Millä eväillä NATO-maiden johtajat edes suunnittelevat joukkojen lähettämistä lihamyllyyn

Sanotaan, että ammattisotilas on ammattisotilas ja menee sinne minne käsketään.

Sotien historiassa on toteutettu valtava määrä täysin järjettömiä operaatioita, joissa on kuollut tuhansia ja taas tuhansia sotilaita. Yksi järjenvastaisimmista esimerkeistä oli Gallipolin taistelu Turkissa, jossa lähinnä arvovaltasyistä tapatettiin neljännesmiljoona brittiläis-ranskalaista taistelijaa. Sodasta on tehty myös elokuva, joka kertoo, kuinka brittikenraali marssittaa joukkojaan konekiväärituleen, ettei menettäisi omaa arvovaltaansa.  Ensimmäinen maailmasota oli sodankäynnin murtovaihetta, jossa aseiden muuttuminen tehokkaammiksi muutti taistelukentän dynamiikan. Massa-armeijoiden kohtaamiset muuttuivat paikoillaan junnaaviksi teurastuskentiksi.

Baltian sotilaallisesti kääpiömaissa keskustelu sotilaiden lähettämisestä Ukrainaan käy kuumana. Vaikka jo lausuttuja vedetäänkin pikaisesti takaisin, jokainen ymmärtää, etteivät nämä ole pelkkiä känniääliöiden pubipuheita, vaan niillä on olemassa virallinen tausta. En oikein jaksa uskoa, että nuoret virolaismiehet olisivat rinnastettavissa ”kauhavalaisiin, jotka piti sitoa puuhun, etteivät rynnänneet venäläisiä vastaan talvisodassa.” (Antti Tuuri:  Talvisota) Jokainen virallisia ja epävirallisia lähteitä seuraava tietää, että Ukrainaan etulinjaan lähettäminen olisi yhtä kuin kuolemantuomio.

Sota on ensisijassa Ukrainan ja Venäjän välinen eikä sitä voida pitää minkäänlaisena kehitysmaasotana, jonne voitaisiin lähettää sinikypäriä eristämään osapuolet toisistaan. Jo nyt vierastaistelijoiden tappioluvut antavat osviittaa siitä, mikä kohtalo olisi virallisilla NATO-sotilailla. Eikö pari suomalaista sinkkiarkussa ja jokunen loppuelämäkseen vammautunut riitä esimerkiksi puuttumisesta toisten sotiin? NATO-sotilaat olisivat siellä täysin samanlaista tykinruokaa kuin ukrainalaiset.

NATO:n ongelma lienee se, ettei se ole kollektiivisesti tai muutoinkaan sotinut konventionaalisessa kulutussodassa. Johtavat eurooppalaiset poliitikot ovat sen verran nuoria, ettei heillä ole tietoa edes Vietnamin sodasta, jossa USA menetti valtavan määrän sotilaitaan osallistuessaan sotaan, joka ei heille a) kuulunut b) jonka he hävisivät.

Biden ei dementialtaan sitä edes muista, ellei joku siitä erikseen muistuta.

Persianlahden sota antoi vääränlaisen kuvan sodankäynnistä, koska perinteinen sota puuttui lähestulkoon täysin. Irakin ja koalition maa-armeijat eivät kohdanneet toisiaan missään vaiheessa. (Tästäkin on tehty elokuva: Jarhead, Merijalkaväen mies)

Ukrainan sodassa on käynyt ilmi, että niin kauan kuin ilmatorjuntaohjuksia riittää, ilmaherruutta ei voida saavuttaa. Saddamilla ei ilmatorjuntaohjuksia ollut ja hänen sotansa kaatui massiivisiin ilmapommituksiin. Venäjää vastaan B-52 pommikoneet eivät pääsisi 100km lähemmäs etulinjaa ennen kuin ne ammuttaisiin alas.  Tulee myös ottaa huomioon se, että ukrainalaisilla on viime käden tieto siitä, miten sotaa tällä hetkellä käydään. Siihen on NATO-kenraalien turha lisätä omia käsityksiään, jotka eivät välttämättä edes ole soveltuvia vallitseviin olosuhteisiin. Viittaan tässä brittien suunnittelemaan Ukrainan kesähyökkäykseen 2023, joka sulahti reisille.

On päivänselvää, että lisäsotilaat kelpaisivat Ukrainalle, mutta mitä lisäarvoa jo valmiiksi pelkäävistä tulokassotilaista olisi? He eivät tunne olosuhteita, eivät taistelukenttää ja vihollisen toimintakin olisi täysin uuttaa verrattuna kasarmielämään ja satunnaisiin sotaharjoituksiin, joissa on säännölliset ruoka- ja nukkuma-ajat. Nämähän ovat olleet täysin vieraita asioita etulinjan ukrainalaisille jo parisen vuotta. Uho on uhoa, mutta tuho tuhoa. Taistelijoiden motivaatio taistella alkaa laskea heti ensimmäisten tappioiden myötä, koska he eivät ole puolustamassa mitään henkilökohtaista oikeushyvää, vaan heidät on määrätty sinne.

Loppukaneettina: Mitä v***a joku ukrainalainen Maxim tekee lätkän MM-kisoissa? Hän sippailee siellä lonkeroa, kun samaan aikaan maanmiehet juovat ojista kuravettä.

PS. Jos joku kieltäytyy lähtemästä Ukrainaan, niin tuleeko silloin kuvioihin mukaan sotaoikeus kaikessa ankaruudessaan ja käy, kuten Arndt Pekuriselle, joka murhattiin häpeällisesti omien toimesta.

 

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu