Milloin reserviläiskiväärien hankintaa helpotetaan

Sodan uhan ollessa ilmeisen ja käytännössä sellaisen syttymistä odotellessa olisi mukava tietää, milloin valtio alkaa helpottaa kansalaisille niin sanotun reserviläiskiväärin ostamista. Reserviläiskiväärillä tarkoitetaan sotilastyyppistä, pitkäpiipuista kivääriä, jossa on suurikapasiteettinen lipas, mutta mahdollisuus ampua ainoastaan tähdättyjä kertalaukauksia. Tällä hetkellä luvan saaminen sellaiseen on äärimmäisen hankalaa. Lupaa hakevan tulisi kuulua vähintäänkin ammuntaa harrastavaan yhdistykseen ja olla reserviläisjärjestön jäsen, jotta lupaharkinta ei pysähdy vallesmannin tiskille. Wanhaan hyvään aikaan, josta ei ole kulunut vielä montaakaan vuosikymmentä, luvan perusteiksi riittivät hyvämaineisuus ja ammuntaharrastus. Niillä ehdoilla itsekin ostin aikoinaan nipun erilaisia”ressukiväärejä”, joista kuitenkin ikuiseen rauhantilaan uskovana sittemmin luovuin. Keskeisempi syy oli kuitenkin ampumamahdollisuuksien heikentyminen, ellei suoranainen loppuminen pääkaupunkiseudulla, kun Viikinmäen ampumarata lakkautettiin Helsingin kaupungin mahtimääräyksellä. Korvaavaa rataa ei koskaan rakennettu, vaikka se oli eräänä ehtona rata-alueen luovuttamiselle. Vaikka olen edelleen hyvämaineinen ja harrastan ammuntaa, en vastaavia aseita enää varmuudella saisi, koska yhdistyksen jäsenyys on jo mennyttä aikaa, eikä metsässä ryynääminen kiinnosta.

No, ainahan voin ostaa Benelli M4 haulikon. Kyllä sellaisellakin rajoja turvaa. Varsinkin täyteisillä ladattuna. Haulikkoon saa sentään vielä lupia.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu