Milloin todisteet muinaisten suomalaisten suuruudesta riittävät

Suomi on arkeologisten löydösten paratiisi ja tutkimatonta maaperää riittää vielä vuosikymmeniksi eteenpäin. Arkeologien harmiksi muinaisesta Suomesta puuttuu kirjoitettu historia, koska lähestulkoon kaikki rakentaminen perustui puuhun. Ainakaan vielä ei ole löytynyt riimukiviä, joista todennettaisiin, että suomalaiset muokkasivat osaltaan historiaa siinä missä viikingitkin. Arkeologit ovat jo todistaneet , että kivikaudella Suomi oli suhteessa sen ajan ihmisten määrään erityisen taajaan asuttua aluetta. Asutuksia on löytynyt useistakin paikoista, vaikka virallisen historian mukaan Suomen väkiluku oli tuolloin n. 5-10 000 henkeä. Olisi todella hämmästyttävää, jos niin pieni joukko olisi jättänyt jälkiä itsestään. Tämän kivikautisen ajanjakson jälkeen ei ole virallisen historian mukaan mitään ja seuraavat historiallisesti merkittävät tapahtumat liittyvät vasta Turun linnan rakentamiseen.

Viime aikoina lisääntyneet muinaislöydökset kuitenkin osoittavat, että Kalevala ei välttämättä olekaan mytologiaa tai itkijänaisten vilkasta mielikuvitusta, vaan todellista historiaa, joka on siirtynyt suullisena perimänä sukupolvelta toiselle värittyen kierros kierrokselta, kunnes Elias Lönnrot kasasi runot ja kertomukset yhdeksi kokonaisuudeksi. Se ei ole enää selvitettävissä, paljonko Lönnrot täydensi omasta päästään kuulemiensa runojen ja tarinoiden aukkokohtia, mutta teos on kokonaisuutena merkittävä osa Suomen maantieteellisen alueen muinaishistoriaa vuosilta n. 700-1100 jkr.

https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009088152.html (maksumuurin takana)

Olen jo aiemmin kirjoittanut mm. miekkalöydöksistä, joka todistaa sen, etteivät muinaissuomalaiset olleet suinkaan persaukisia maakuopassa asujia, vaan laajalti pelättyä soturikansaa, joka olisi käväissyt mm. tuhoamassa Sigtunan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sigtunan_tuho

Jotkut historioitsijat sijoittavat Vinlandin Pohjois-Amerikkaan, mutta mytologit taas Suomeen. Vinland=Finland, loogista eikö?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kvenland

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_muinaiset_kuninkaat

https://www.salakirjat.net/product/66/suomen-muinaislinnat

Viimeinen lähdeviite kertoo siitä, miten vähän suomalaisten historiasta loppujen lopuksi tiedetään

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_asutushistoria

Annetaan arkeologeille vielä aikaa kerätä lisää todisteita em. väittämien todisteiksi. Löydöksiä on tosin jo nyt niin paljon, että osa arkeologeista olisi valmiita kirjoittamaan Suomen historiaa pronssi- ja rautakausien osalta uusiksi.

+2
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu