Minne katosi KiVakoulu

Maailmaan mahtuu paljon jonninjoutavia juhlapuheita ja tähän joukkoon liittyy myös puhe viihtyisistä, mukavista ja kaikille turvallisista kouluista.

KiVakoulu on Turun yliopistossa kehitetty kiusaamisen vastainen toimenpideohjelma. Tutkimusten mukaan yksi toimivimmista. Tutkijoina on varmuudella käytetty ilmu-tutkijoita, koska saavutetut tulokset on ilmeisesti keksitty omasta päästä. Muutoinhan mitään Vantaan kouluampumista ei olisi koskaan tapahtunut.

Suomessa KivaKoulu-ohjelmassa on mukana yli 800 koulua. KiVa:n sivuilta ei ilmene, oliko Viertolan koulu mukana KiVa-ohjelmassa. Oli tai ei, lähtökohdan tulisi joka tapauksessa olla viihtyisä ja mukava koulutila, jonne on samalla myös turvallista mennä.

Pohtikaa jokainen työelämässä mukana oleva sellaista tilannetta, että joutuisitte menemään työpaikalle peläten, mitä siellä työpäivän aikana saattaa tapahtua. Onko eväänne tuhottu jääkaappiin, työhaalarit revitty, sirkkelin suoja löystytetty tahallisesti tai saisitteko jopa turpaanne heti työpäivän päättyessä tai joku varastaisi kalliit turvakenkänne. Olisiko työpaikalle mukava mennä, varsinkin, kun sinne olisi lain voimalla pakko mennä?

Aikuisten suojana on monia lakeja, mutta mitkään niistä eivät suojaa lapsia. Selkeitä rikoksia vähätellään ja niitä laitetaan kiusaamisen piikkiin. Opettajat eivät uskalla puuttua ja raukkamaisimmat kääntävät selkänsä vedoten myöhemmin, etteivät tienneet ja että tapahtunut oli suoranainen yllätys.

Yllätys on se, etteivät nämä koulukiusaajat itse ymmärrä, että on olemassa punaisia viivoja, joiden ylittämien aiheuttaa vakavia seurauksia. Osa näistä seurauksista on laitettava suoraan koulujen piikkiin, koska ne väistävät vastuutaan ongelmien edessä. On helpompaa sallia kiusaaminen kuin ryhtyä niitä poistaviin toimenpiteisiin, kuten esimerkiksi kiusaajien määräaikaiseen koulusta erottamiseen.

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu