Missä mentiin metsään, kun poliitikot tarvitsevat panssariautoja

Tasavallan presidentti sai uuden virka-auton, joka on panssaroitu kestämään konetuliaseiden tulitus sekä tavallisia räjähteitä. Samaan aikaan keskustellaan, tarvitaanko kouluissa väkivaltaa kohtaamaan koulutettuja vartijoita Yhdysvaltojen mallisesti.

Olen elänyt aikaa, jolloin Suomen pääministeri saattoi lähteä elokuviin lastensa kanssa ilman turvamiesten läsnäoloa. Istuin tuolloin samassa teatterissa heti pääministerin takana. Jos turvamiehiä ylipäätään oli mukana, he eivät olleet ainakaan teatterissa sisällä. Valtakunnan kärkipoliitikkoihin saattoi törmätä aivan samalla tavalla Helsingin yöelämässä. Missään ei näkynyt korvanappeja käyttäviä kaljuja hyypiöitä.

Nyt turvamiehet oikein pistävät silmiin. Heitä näkyy kaikissa haastattelutilanteissa, joita tehdään jossain muualla kuin TV-studioissa. He ovat niitä jäykkäniskaisia, stereotyyppisiä popliinitakkimiehiä, jotka pälyilevät ympäristöä.

Yhteiskunnasta kertoo paljon se, että sen päättäjät tarvitsevat ylimääräistä suojaa. Turvamiehet eivät ole vihreiden miesten varalta, vaan suojaamassa päättäjiä kansan vihalta.

Missä siis mentiin metsään?

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu