Mistä on syntynyt se käsitys, että työ tekee autuaaksi?

Olemme viimeisen viikon taivastelleet Helsingin kaupungin alueella huonosti käyttäytyviä nuoria ja suureen ääneen on ihmetelty, miten on mahdollista, että nämä löyhät porukat eivät keksi mitään muuta järkevää tekemistä itselleen.

Miksi kukaan ei näe kokonaisuutta siten, että miksi keksisivät?

Korkealta valtiovallan huipulta on esitetty, että nuorille pitäsi järjestää työ- ja harrastepaikkoja, jotta he eivät pitkästyessään ryhtyisi puukkohippasille tai johonkin muuhun paheksuttavaan tekoon.

Entäpä jos rehellinen ansiotyö tai harrastepuuhastelu onkin se, mitä nämä nuoret halveksuvat eniten?

Pietarilaisilta koululaisilta kysyttiin tulevaisuuden urasuunnitelmista. Suosituin ammatti poikien keskuudessa oli palkkamurhaaja ja tyttöjen joukossa prostituoitu. Nuoret siis tiesivät varsin hyvin, mistä rahaa saa helpoimmalla ja pienimmin ponnisteluin.

Miksi siis tehdä 8-16 työaikaa, kun räppäämällä ja huumeita trokaamalla saa rahaa niin, ettei paskalle taivu?

Luuleeko joku aikuisten oikeasti, että palkkatyö olisi sitä, mistä nuoret haavelevat eniten?

Mitä palkkatyö tarjoaa? Mediaanina sen reilut 3000 euroa brutto kuussa. Sillä ei mennä kuuhun ja Bentleykin jää näyteikkunaan odottamaan sitä räppäriä tai huumetrokaria.

Aikuiset lottoavat, että pääsisivät irti oravanpyörästä. Nämä nuoret eivät tahdo oravanpyörään alkujaankaan. Ehkä joku heistä antautuu koneistolle ja ryhtyy elämään kunniallista elämää, mutta Halla-ahoa löyhästi lainaten, tuosta joukosta löytyvät ne henkilöt, jotka johtavat Helsingin alamaailmaa kymmenen-viidentoista vuoden kuluttua ja me oravanpyöräläiset katselemme silloin ihaillen heidän upeita kultakäätyjään, loistoautojaan, pitkäsäärisiä naisiaan ja lakeijoitaan.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu