Mitä hyvää sadat miljoonat ilmaiset eurot ovat tuoneet Suomeen

Jälleen kerran jahtaamme 400 miljoonan muun eurooppalaisen kanssa Eurojackpot jättipottia, joka eittämättä on muikea. Eurojackpot-peliä voidaan pitää varakkaiden harrastuksena, koska yksi rivi maksaa kaksi euroa. Köyhillä ei ole sellaiseen varaa.

Suomeen on muutaman Eurojackpot vuoden aikana osunut voittoja yhteensä  melkein miljardin euron arvosta, tarkalleen 825 miljoonalla eurolla. Jos pikkuvoitot lasketaan mukaan, summa on lähempänä miljardia.

Olisi mukava tietää, miten nämä rahat ovat vaikuttaneet yhteisöissä? Moniko voittaja on esim. työllistänyt muita tai tukenut paikallista harrastustoimintaa?Kuinka moni on pystynyt kasvattamaan omaisuuttaan yli voittosumman?

Vapaamuuraritkin ovat tunnetumpia kuin nämä visusti yksityisyyttään varjelevat miljonäärit. Sinänsä hauskaa, että muut taloudelliset nousukkaat, kuten bloggarit, räppärit ja pokerinpelaajat oikein leveilevät rahoillaan.

Osa Eurojackpot-voittajista on varmuudella karistanut Suomen pölyt jaloistaan, koska täällähän ei rikkautta suvaita ja valtio vie tuhkatkin pesästä. Viimeinen väittämä on melkolailla tosi, koska jokainen hankinta, minkä lottovoittaja tekee, sataa valtion laariin.

Loisto- ja superautojen kasvava määrä katukuvassa selittynee osin myös lottovoitoilla. Ne kaikki eivät ole räppäreiden omistamia.

Itse en ole eläessäni törmännyt kuin yhteen rahapelien suurvoittajaan ja siitäkin on aikaa jo liki neljäkymmentä vuotta.

Siihen aikaan ei ollut kuin Lotto, mistä oli mahdollista voittaa hieman enemmän rahaa ja kyseinen henkilö oli hankkinut voitollaan itselleen omakotitalon ja diesel-mersun.

Hieman jäi kuulemma rahaa vielä pankkiinkin pantavaksi, vaikka silloiset markkavoitot jäivätkin kauas nykyisistä megapoteista. Miljoonalla markalla oli kuitenkin markka-aikaan hieman eri ostovoima kuin miljoonalla eurolla nykyisin.

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu