Mitä pahan päivän varalle

Suomalaisia opastetaan nyt varautumaan poikkeustilanteisiin varaamalla käteistä rahaa, elintarvikkeita, kaiken maailman pelastautumispakkauksia sekä pattereita radioon.

En tiedä, mitä poikkeustilanteella lehdistössä tarkoitetaan, mutta kaikista ohjeista ja neuvoista puuttuu aina se, mitä todellisessa poikkeus- tai kriisitilanteessa tarvitaan, eli ampuma-ase.

Kun Yhdysvalloissa ryhdytään valmistautumaan kriisiin, ei siellä osteta ensimmäisenä makaronia ja vessapaperia kaapit täyteen, vaan siellä mennään aseliikkeeseen ja ostetaan sekä itsepuolustusase että metsästykseen käypäinen ampuma-ase.

Suomalaisessa keskustelussa unohdetaan aina entäs sitten vaihtoehto.

Entäs sitten, jos sähköt eivät palaudukaan muutamassa päivässä tai viikossa? Entäs sitten, jos yhteiskuntarauha rikkoontuu ja ryöstelijät pääsevät valloilleen? Entäs sitten, jos yhteiskunta romahtaa ja viranomaisten kyky suojella kansalaisia heikkenee tai lakkaa tyystin?

Suomalaisesta yhteiskunnasta on kehittynyt hoblofoobinen ja sitä myöten aselait ovat äärimmilleen kiristettyjä.

Suomi teki harvinaisen poikkeuksen myöntyväisyyslinjassaan EU:n suuntaan aseiden suhteen siinä, että EU ei onnistunut kieltämään puoliautomaattisia aseita suomalaisilta reserviläisiltä. Syynä oli maanpuolustus.

Muutoin aseiden hankkiminen Suomessa on tehty hankalaksi ja kalliiksi. Tästä huolimatta laittomien aseiden määrä rikollisten käsissä lisääntyy.

En itsekään soisi, että jokaisella kansalaisella olisi vapaa oikeus ostaa millainen tahansa ampuma-ase, mutta sen todella pahan päivän varalle esim. haulikko on erinomainen hankinta ja täydentää mainiosti muuta henkilökohtaista kriisivarastoa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009163112.html

 

kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu