Mitä Rooma edellä, sitä Norja perässä

Ympyrä sulkeutuu, Norjassa tehdään reilun 2000:n vuoden viiveellä silta ilman piirustuksia.

Samaahan harrastettiin Rooman valtakunnassa. Roomalaisten rakentamista akvedukteista ja silloista ei ole jäänyt minkäänlaisia kirjallisia dokumentteja, joten lähtökohtaisesti myös ne on tehty ilman piirustuksia. Niissä on vain se ero, että uusimmankin betonisillan vihdoin romahtaessa maailmassa on vielä jäljellä jokunen akvedukti. Jopa surullisen kuuluisat roomalaiset laastittomat kerrostalot taisivat kestää pidempään kuin nykyiset betonielementtikerrostalot.

Jotenkin voisin kuvitella, ettei 1900-luvun lopun ja 2000-luvun rakennustaiteesta jää tulevaisuuden arkeologeille mitään kaivettavaa sen enempää kuin digiteknologiastakaan. Nykyihmisen olemassaolosta tulee katoamaan kaikki todisteet usean vuosisadan ajalta.

https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/norjassa-tehdaan-634-metrinen-silta-kokonaan-ilman-piirustuksia-rakentamismenetelma-poikkeuksellinen/7606ffea-351b-4027-ab7b-69af0416bc4f

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu