Miten HUS selviäisi vakavasta lento-onnettomuudesta

Jos se ei selviä muutamasta hassusta koronapotilaasta?

Helsinki-Vantaan lentoasema on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella

Helsinki-Vantaalta nousee ja laskeutuu päivittäin satoja lentoja, toki nyt korona-aikana hieman vähemmän.  Suurimpien liikennelentokoneiden matkustajakapasiteetti on lähestulkoon kolmesataa matkustajaa.

Kysynkin vakavissani, miten HUS on varautunut sellaiseen lento-onnettomuuteen, jossa loukkaantuu vakavasti satoja ihmisiä? Näinhän voisi tapahtua esim. epäonnistuneen nousun tai laskun yhteydessä.  Pakkolaskussa koneen runko säilyy suhteellisen ehyenä, mutta matkustajat eivät.

Tiedän toki, että asioita harjoitellaan ja road-map on valmiina, mutta puhuttaessa koronapotilaiden hoitopaikoista tarina jotenkin muuttuu. Tehohoitopaikkoja ei olekaan edes muutamalle kymmenelle reppanalle.

Mistä siis äkilliset tehohoitopaikat mahdollisesti jopa sadoille ihmisille, joilla on vakavia palovammoja, murtumia, sisäelinvaurioita yms. kun tehohoitopaikkoja ei ole kuin kolmelle kymmenelle eikä niihinkään oikein henkilökuntaakaan?

Koijataanko apinaa taas ja huolella?

 

+5
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu