Miten joki ylitetään

Avainsana on sillanpään saavuttaminen.

Venäläisten taktiikkana näyttäisi olevan edelleen vihollisen vyöryttäminen massalla tappioista piittaamatta.

Osaava ja vastuullinen johtaja ei tapata omia miehiään, vaan varmistaa sen, ettei yksikään kuole turhaan.

Joen ylityspiste olisi pitänyt aluksi tiedustella kunnolla ja kartoittaa painopisteen lähimmät uhat. Uhkasektori on käytännössä n. 25km säteellä painopisteestä, jos otetaan huomioon vain tykistöaseet.

Joen ylitys olisi pitänyt aloittaa pommittamalla ilmasta käsin aluksi vastapuolen ranta-aluetta aina kilometrin tai parin syvyyteen saakka ja jatkaa pommituksen jälkeen maihinnousualueen moukaroimista tykistöllä sekä raketinheittimillä. Näin saadaan vastustajan rannan läheisyyteen kaivautunut lähitorjunta eliminoitua.

Tämän jälkeen lähetetään kevyt maihinnousuosasto, ehkä komppanian verran jalkaväkeä ambifio- tai muuten vesistön ylittämiseen kelpaavissa panssariajoneuvoissa valtaamaan vastaranta ja tekemään sillanpää, johon pikasilta tai ponttoonisilta saadaan ankkuroitua. Varsinaiset päävoimat hajautetaan maastoon odotukselle muutaman kilometrin säteellä hyökkäyksen painopisteestä. Varoetäisyydet vaunujen välillä ovat satoja metrejä.

Mikäli maihinnousuryhmä torjutaan, pommitus ja tykistötuli uusitaan.

Vastatykistötutkat haarukoivat mahdollisen vihollistykistön tykistön tulenavauksen ja oma telatykistö, joka tukee joen ylitystä, voisi lähettää kapsäkit välittömänä paluupostina. Näin pioneerit saisivat työrauhan kasata sillan edes jonkinlaisen työrauhan vallitessa.

Kun silta on ylityskunnossa, se ylitetään ajoneuvo kerrallaan taisteluhelikopterien tukiessa ylitystä ja hävittäjien suojatessa ylempää ilmatilaa.

Aluksi yli viedään vain muutama taisteluvaunu ja niitä tulevaa huoltokalustoa sekä pst-sekä it-ohjuksin varustautunutta jalkaväkeä.

Ne varmistavat sillanpääaseman pysyvyyden levittäytymällä viuhkamaisesti  asemiin sillanpääaseman reunoille. Kun sillanpäällä on riittävästi syvyyttä ja leveyttä, päävoimat tuodaan paikalle ja ryhmitetään etenemistä varten.

Erikoisjoukot etenevät edellä ja tiedustelevat hyökkäysryhmitystä uhkaavat vaaratekijät , merkkaavat maalit ja tilaavat paikalle tarvittessa pommituksen tai taisteluhelikoptereita.

Mitkä edellämainituista toimenpiteet jäivät venäläiskomentajilta tekemättä?

+5
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu