Montako US bloggaajaa olet bongannut tai tavannut oikeasti

Tämä ajatus tuli mieleeni, kun bongasin täällä hyvin tunnetun Ion Mittlerin Helsingin kesäisessä katuvilinässä. Eräs viime aikoina vähemmän blogannut naispuolinen sisällöntuottaja asuu lähestulkoon naapurissani, kadun toisella puolella. Hänet tunnistin nimensä perusteella. Naapuria ei kuitenkaan käräytetä.

Arto Luukkainen lienee monelle tuttu turuilta ja toreilta samoin kuin monet muut poliitikot, kuten Harkimo. Jätetään poliitikot kuitenkin tällä erää väliin, koska heidän näkemistään ei voi välttää, vaikka tahtotilaakin siihen olisi. Keskitytään meihin ns. taviksiin.

Monet kirjoittajista ovat avanneet tänne koko elämänsä, kuten esim. paljon hyvää settii tuottava Hoikkala. Osa taas keskittyy vain ja ainoastaan asialinjalle, kuten esim. maanpuolustuksen saralle profiloitunut Pesonen ja Israelin asioihin perehtynyt Rusila. Kummassakaan lähestymistavassa ei ole mitään negatiivista. Sellainen riski tosin on olemassa, että omaa elämäänsä avaavat saavat enemmän kuraa niskaansa, kuin asiasta kirjoittajat.

Asian vierestä kirjoittaminen sen sijaan on kuin kerjäisi verta nenästään. Silloin saa kimppuunsa moderoinnin ja palstan moraalinvartijat sekä pilkunviilaajat. Sensuurin käsi pyyhkii laudan tyhjäksi armotta, jos aihe on ns. väärä.

Se, ettei tunne toista henkilökohtaisesti, mahdollistaa rankankin kritiikin esittämisen, sekä henkilökohtaisuuksiin menon. Näin tuskin toimittaisiin silloin, jos kirjoitettaisiin omasta sukulaisesta tai seinänaapurista.

Kirjoittajien joukossa on persoonallisuuksia siinä missä moralisointiin taipuvaisia puusilmiä. Kaikki kuitenkin tuovat asiansa esille omilla nimillään nimimerkkien sijasta. Se on kunnioitettavaa, vaikka suoltaisi apulantaa.  Sellaista suollan välillä itsekin, koska kuka jaksaa skarpata 24/7.

 

 

+1
kosonenjuhapekka
Sitoutumaton Helsinki

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu