Nigerialaiset aseryhmät suurin vaara lähinnä itselleen

Iltalehti uutisoi aseellisesta hyökkäyksestä kouluun Nigeriassa ja on liittänyt viitekuvaksi kohtuullisen suuren viihdearvon omaavan uutiskuvan.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8c89cf6a-e36e-47ec-8e94-95d9cffbbe25

Jokainen aseita vähänkään tunteva voi todeta, että kuvan asemiehet ovat välittömässä hengenvaarassa itse joka kerta, kun laukaisevat hallussaan olevan aseen. Tekeleet ovat nippusiteillä kasattuja kyläseppien kyhäelmiä. Moisen nähdessään ammattitaitoinen sotilas tai poliisi ei vaivautuisi edes ottamaan omaa asettaan esille, vaan kävelisi paikalle ja ottaisi pyssyn pois.

Itse uutinen ei ole vähäisissäkään määrin viihdyttävä ja voisin veikata, että kuvan ”pyssymiehet” eivät liity kyseiseen tapaukseen millään tavalla.

Vaikka ISIS saatiin nitistettyä Irakista ja Syyriasta, niin se on kuin Kreikan mytologian hydra, joka kasvattaa uuden pään menettämänsä tilalle. Nigeriassa vaikuttava ISIS-järjestöä ainakin henkisesti lähellä oleva Boko Haram ei naurata paikallisia lainkaan. Boko Haram on voimakas ja hyvin aseistettu organisaatio, joka on aiheuttanut merkittäviä tappioita yksittäisissä taisteluissa jopa Yhdysvaltain erikoisjoukkojen kouluttamille Nigerian armeijan valioyksiköille.

Ihmettelen, miksi Iltalehti ei ole vaivautunut etsimään uutiskuvia Boko Haramista viitekuvaksi. Se antaisi lukijoille oikean kuvan siitä, missä Nigeriassa mennään, eikä lukijalle jäisi vahingossakaan mielikuvaa Afrikasta sellaisena kuin Herge kuvasi sen Tintti Kongossa sarjakuvassaan.

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu