Nuorison oirehtiminen ja tonnin stiflat.

Päivän aviisi kirjoittaa nuorten tavoittelevan nyt hyperluksusta ja jopa tuhansia euroja maksavia vaatteita. Artikkelin viitekuva on kuvattu Itäkeskuksen Puhoksessa, joka on tunnettu pohjoismaisen muodin Pariisina. Blogikirjoituksessa ei viitata malleina olleisiin nuoriin.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007715567.html

Artikkeli on valitettavasti maksumuurin takana.

Kun puhutaan alle 18-vuotiaista nuorista ja jopa tuhansien eurojen merkkivaatekuluista kuukaudessa, niin ainoa oikea kysymys on, millä rahalla ne hankitaan?

Alle 18-vuotiaan henkilön merkittävänä tulonlähteenä on harvemmin ansiotyö ja vielä harvemmin niin hyvin palkattu ansiotyö, että sillä rahoitetaan tuhansilla euroilla merkkivaatteita. Onhan toki nuoria koodaajia, räppäreitä. Ei siis poissuljeta täysin ansiotyötä nuoren ansaintakeinona.

Mitä muuta jää jäljelle?

Jos kysymys olisi normaaleista yläluokkaisista räkänokista, niin ensimmäinen ajatus olisi att pappa betalar. Kun viiteryhmä siirretään Puotinharjun Puhokselle, jostain syystä tämä vaihtoehto ei kuulosta niin uskottavalta. Kannattaa tässä yhteydessä muistaa, että Itäkeskus ympäristöineen ei ole Helsingin vaurainta seutua. En jaksa uskoa, että yksinhuoltajaäiti Alepan kassalta päästyään juoksisi siivoamaan, jotta lapsi saisi hankittua Canada Goosen untuvatakin. Tai vaikka isäkin löytyisi, niin riittävätkö bussi- tai Uberkuskin rahat Valentinon verkkareihin?

Huumekauppa, prostituutio, katuryöstöt, näpistely, petokset ja varkaudet. Ne ovat hyvin ikävän kuuloisia rikoslain rikosnimikkeitä, mutta ne ovat samalla nopeita ja helppoja keinoja hankkia varallisuutta, jolla muun muassa näitä superluksustuotteita hankitaan. Nämä rikosnimikkeet taas liittyvät oleellisesti Helsingin oirehtiviin nuoriin.

Sosiaaliviraston maksumääräyksellä ei osteta Canada Goosea, Moncleria tai LV:a.

https://www.tilastokeskus.fi/til/rpk/2020/03/rpk_2020_03_2020-10-16_tie_001_fi.html

kosonenjuhapekka

Sisukas suomalainen ilman puoluetaustaa. Mitään vaihtoehtoa ei pidä poissulkea. Maalaisjärjen rippeiden vakaa puolustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu